В окупованому Донецьку 200 гірників застрягли в знеструмленій шахті Засядька

 

В окупованому Донецьку знеструмлена шахта імені Засядька – під землею виявилися заблокованими 203 гірники.

“В результаті артобстрілів пошкоджена електропідстанція шахти ім. О. Ф. Засядька, шахта повністю знеструмлена і зупинена її діяльність”, – повідомляє прес-служба підприємства.
Також зазначається, що чотири гірники знаходяться в столі шахти.

Як уточнили російському агентству “Інтерфакс” у так званій “прес-службі МНС ДНР”, на шахті намагаються перепідключити генератор, щоб вивести гірників на поверхню.

За повідомленнями бойовиків, шахта знеструмлена через влучання снаряда з боку українських військових у підстанцію поруч із нею.

Як відомо, шахта ім. Засядька після окупації Донецька російсько-терористичними військами, як і раніше, входить до сфери впливу народного депутата України Юхима Звягільського та зареєстрована як українське підприємство, сплачує податки в держбюджет України. При цьому ватажок “ДНР” Олександр Захарченко неодноразово заявляв про наміри “націоналізувати” шахту ім. Засядька.

Читайте також:
Бойовики обстріляли з “Градів” житлові райони Авдіївки,
населення можуть евакуювати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна