У штабі уточнили число втрат ЗСУ та бойовиків

 

За минулу добу, 30 січня, в зоні проведення антитерористичної операції на Сході троє військових ЗС України загинули, 24 отримали поранення й ушкодження (контузії).
Про це на брифінгу у вівторок повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

“За минулу добу внаслідок бойових дій троє українських військовослужбовців загинули, 24 бійці зазнали поранень і бойових травмувань”, – сказав полковник.

Він уточнив, що двоє військових загинули в Авдіївці, один – в Опитному. По одному військовослужбовцю ЗСУ отримали поранення в Новозванівці, Луганському, Верхньоторецькому і Невельському, решта поранені в Авдіївці.

Полковник Мотузяник також озвучив уточнену інформацію про втрати за 29 січня: “Позавчора загинули не п’ять, а чотири українські військовослужбовці”.

У свою чергу Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про ліквідацію 10 й поранення 25 бойовиків, які воюють у районі промзоні Авдіївки та на флангах.

“Найбільш загостреною залишається ситуація в районі промислової зони Авдіївка. Внаслідок ударів у відповідь сил АТО втрати противника склали: вбитими – 10 та пораненими – 25 військовослужбовців зі складу 11-го окремого мотострілецького полку 1 АК (Донецьк) ЗС РФ” – сказано в зведенні ГУР за 31 січня.

За даними розвідників, “суттєві втрати у підрозділах та частинах 1 АК ЗС РФ змушують командування корпусу вживати заходів, спрямованих на поповнення некомплекту особового складу”.

“Командуванням 1 АК ЗС РФ прийнято рішення щодо прийому на службу осіб, які мають травми та каліцтва, що не заважають виконанню завдань під час бойових дій.
30 січня до Донецької клінічної лікарні імені Калініна надійшла вказівка командування російсько-окупаційних військ терміново виписати хворих військовослужбовців, які були госпіталізовані минулого тижня”, – зазначили в розвідці.

Як відомо, з 29 січня бойовики посилено обстрілюють Авдіївку, ЗСУ ведуть вогонь у відповідь, обидві сторони зазнають значних втрат.
Бойовики “ДНР” обстріляли Авдіївку реактивними системами залпового вогню, місто знеструмлене, немає водо – й теплопостачання, влада готує евакуацію жителів.

Читайте також:
Доба в АТО: окупанти гатять з важкої зброї,
вбито 3 і поранено більше 20 українських бійців

Бойовик Гіві поранений, його заступник по “Сомалі” Консул убитий, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна