Екс-голова банку “Михайлівський” втік з-під арешту. В лікарню. ОНОВЛЕНО

 

Прокуратура отримала дозвіл на затримання колишнього голови правління збанкрутілого банку “Михайлівський” Ігоря Дорошенка, який втік з-під домашнього арешту.
Про це інформує прес-служба прокуратури міста Києва на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

Зазначається, що за клопотанням столичної прокуратури суд надав дозвіл на затримання Дорошенка “з метою його приводу для подальшого вирішення питання щодо зміни запобіжного заходу з домашнього арешту на тримання під вартою”.

“У п’ятницю, 27 січня, Ігор Дорошенко не з’явився до слідчого прокуратури для оголошення нової підозри (окрім розкрадання майна йому додатково інкримінується доведення банку до банкрутства).
Перевіркою інформації про хворобу І. Дорошенка, що була надана його адвокатом, отримані документальні підтвердження про відсутність підстав для його госпіталізації”, – інформує прокуратура.

На даний час органами прокуратури та СБУ вживаються заходи для встановлення місцезнаходження підозрюваного та виконання рішення суду про його затримання.

ОНОВЛЕНО. Сам Ігор Дорошенко заявив, що перебуває в лікарні і не переховується від слідства. Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі.

“З четверга перебуваю в лікарні. Був госпіталізований по швидкій допомозі. Не переховувався і не планую. Всі обов’язки, покладені законодавством, в тому числі з інформування відповідних інстанцій, я й адвокати виконуємо”, – зазначив він.

Раніше повідомлялося, що Ігор Дорошенко, зловживаючи своїм службовим становищем, на основі незаконного договору перерахував 870 млн. гривень на рахунок підприємства з ознаками фіктивності.
23 травня правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення ПАТ “Банк Михайлівський” до категорії неплатоспроможних.

13 серпня Шевченківський райсуд Києва арештував колишнього голову правління банку “Михайлівський” на два місяці з правом внесення 137,8 млн. гривень застави.

5 грудня той самий суд звільнив з-під варти Дорошенка і застосував до нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Читайте також:
Рада ухвалила закон, що частково вирішує проблему
ошуканих  вкладників банку “Михайлівський”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна