Авдіївку рятують держава й армія. Евакуації наразі немає

 

Рішення про повномасштабну евакуацію населення Авдіївки на Донеччині наразі немає.
Про це в обід 31 січня повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

“Рішення про повномасштабну евакуацію не приймаємо. Але вже повністю підготувались до неї на випадок оголошення евакуації”, – написав він у соцмережі станом на 12:45.

Голова ВЦА також констатував, що режим тиші, про який було домовлено з бойовиками задля ремонту електромережі в Авдіївців, о 12-й годині так і не настав, НЗФ продовжують обстріл.

Жебрівський підтвердив, що в Авдіївці є ще один поранений серед місцевих мешканців.

За його словами, людей з особливими потребами вивозять з Авдіївки у Костянтинівку й Білецьке. Із лікарняної реанімації до Костянтинівської лікарні вивезли важкохворих.

“Одна сім’я виявила бажання вивезти із міста своїх дітей. Військовослужбовці цивільно-військового співробітництва допомагають цій родині організувати вивіз дітей”, – також написав Жебрівський.

До міста постійно надходять додаткові елетрогенератори та польові кухні. Їжу готують на стадіоні “Хімік” – там встановлено наметове містечко, налагоджено супутниковий зв’язок, є необхідна оргтехніка та інтернет.

По місту розвозять у термосах гарячу їжу та окріп.

Як розповів з Авдіївки в ефірі Еспресо.TV волонтер Петро Дудник, зі старої частини міста вже евакуювали кілька сімей із дітьми й вивозять ще; цим займаються громадські активісти.

У місті нестійкий мобільний зв’язок.

Інформація кремлівських ЗМІ про повернення Авдіївки під контроль “ДНР” не відповідає дійсності.

Гуманітарну допомогу мешканцям Авдіївки надають також військові 72-ї мехаанізованої бригади ЗС України, які обороняють місто на підходах до промзони і зазнають значних втрат.

“Так як в Авдіївці відсутнє опалення і електроенергія, то ми розгортаємо чотири польові кухні та палатки для обігріву й надання допомоги цивільному населенню. Окрім цього, надаємо дрова для обігріву”, – розповів заступник командира 72 омбр підполковник Олександр Самарський.

Офіцер повідомив, що до місцевого населення для надання допомоги направлена група військовослужбовців бригади.

На даний час вже розгорнуто дві польових кухні, інші встановлюють.

“Ми хочемо, щоби люди знали, що вони не будуть кинуті, й захисники України нададуть допомогу”, — цитує Самарського прес-служба МОУ.

“Стан у наших бійців задовільний, нормальний, всі в хорошому доброму настрої. Ми перемагаємо і тому іншого настрою у нас і бути не може! Ми захищаємо свою землю! Вони до нас прийшли, а не ми до них!” — зазначив офіцер.

Для допомоги Авдіївці у “Фейсбуці” також створена група Авдіївка SOS.

Як розповіла перший віце-спікер Ірина Геращенко, в найближчі години машину гумдопомоги повезе в Авдіївку син Ірини і Юрія Луценків – Олександр, “який часто мотається на фронт, до хлопців, з якими служив у 2014-му поблизу Пісок”.

Як повідомляла “Новинарня“, з 29 січня бойовики посилено обстрілюють Авдіївку, ЗСУ ведуть вогонь у відповідь, обидві сторони зазнають значних втрат.
У ніч на 31 січня бойовики “ДНР” обстріляли Авдіївку реактивними системами залпового вогню, місто знеструмлене, немає водо – й теплопостачання.

Читайте також:
Доба в АТО: окупанти гатять з важкої зброї,
вбито 3 і поранено більше 20 українських бійців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна