Альтернативи вугіллю з окупованої частини Донбасу немає, – Гройсман

 

Альтернативи вугіллю з окупованої частини Донбасу наразі немає. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, відповідаючи на запитання про блокаду залізничного сполучення з неконтрольованою частиною Луганської області в ефірі ICTV в понеділок, 30 січня.

Глава уряду наголосив, що Україна споживає 24 млн. тонн енергетичного вугілля, при цьому 9 млн. тонн вугілля групи “А”, яке використовується на ТЕС, видобувається на непідконтрольній території.

“Необхідно на всі речі дивитися абсолютно відкрито і якщо хтось радіє, що він перекрив українцям електроенергію – я дуже цим переймаюся і хочу підкреслити – ми зробимо все для того, щоб вугілля в Україні було досить для потреб населення і виробництва електроенергії”, – сказав Гройсман.

Як писала “Новинарня“, 25 січня ветерани АТО з добровольчих батальйонів, серед яких народні депутати Семен Семенченко, Тарас Пастух та Володимир Парасюк, заблокували гілку залізниці Луганськ-Лисичанськ-Попасна на ділянці Гірське-Золоте в Луганській області для припинення торгівлі з незаконними збройними формуваннями.
Блокпост отримав назву “Редут Богдана”. Ветерани розмістили на залізничній колії дерев’яні “їжаки” і заблокували вантажі, що переміщуються на окуповану територію – за їхніми словами, 800 вагонів щодня, які досі перевіряли лише сім прикордонників ДПСУ.
Учасники акції заявили, що ці заходи спрямовані також на звільнення заручників терористичних формувань ОРДЛО.

Поліція й прокуратура відкрили щодо учасників блокади кримінальне провадження за ч. 1 ст. 279 Кримінального кодексу україни (блокування транспортних комунікацій).

Читайте також:
Учасники залізничної блокади ОРЛО підірвали колії. СБУ видала пояснення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.