Штаб уточнив число загиблих на “промці” в неділю. Бої тривають, є нові втрати

 

У понеділок, 30 січня, ситуація на Донецькому напрямку поблизу Авдіївки залишається напруженою. Внаслідок ворожих обстрілів уже двоє бійців загинули, п’ятеро поранені.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться у позачерговому повідомленні прес-центру АТО станом на 12:45.

“Зранку противник продовжив підступні обстріли з танків та артилерії. Вогонь по позиціях Збройних сил України вівся з населеного пункту Яковлівка та району Спартака.
Близько 10.30 обстріл з важкого озброєння припинився, але турбуючий вогонь зі стрілецької зброї триває досі. Двоє наших бійців загинули, п’ятеро поранено”, – сказано в повідомленні.

На брифінгу вдень у понеділок речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник уточнив втрати ЗС України за минулу добу, 29 січня.

За його словами, загинули 5 військових ЗСУ, 14 бійців були поранені (нагадаємо, вранці штаб АТО інформував, що 5 наших військових загинуло, 9 – поранено і 4 травмовано).

Полковник Мотузяник додав, що майже всіх цих втрат ЗС України зазнали в боях на Авдіївській промзоні.
Він підтвердив інформацію прес-служби 72-ї бригади про особи загиблих.

Також внаслідок ворожого обстрілу в Авдіївці поранено двох мирних мешканців, чоловіка й жінку. За цим фактом порушено кримінальну справу.

Речник МОУ заявив, що, за даними військової розвідки, вчора в Авдіївській промзоні “противник поніс важкі втрати: 15 окупантів ліквідовано, 24 – поранено”.

За даними ГУР, 14 убитих бойовиків – зі складу 11-го окремого мотострілецького полку “Восток” (Макіївка), один – зі складу 100-ї окремої мотострілецької бригади (Донецьк).

Мотузяник зазначив, що підтверджується ліквідація комбата з батальйону “Восток” Івана Балакая, позивний “Грек”, який воював проти України на Донбасі з самого початку російської агресії.
(За даними бази “Вся Україна”, Балакаю було 55 років, він прописаний у Донецьку на вул. Машинобудівників, буд. 6, кв. 52).

Один бойовик з Макіївки був затриманий.

Також речник Міноборони підтвердив інформацію про те, що в результаті контратаки українські війська оволоділи передовою позицією бойовиків на “промці”.

“Ситуація в районі Авдіївки наразі складна. Бій за Авдіївську промзону вчора тривав безперервно впродовж 19 годин. При цьому, за підрахунками Генштабу, було випущено кілька сотень снарядів і мін. Бойові дії досі не завершилися”, – сказав полковник Мотузяник.

“Станом і на зараз ситуація по Авдіївській промзоні складна. Ворог продовжує обстрілювати наші позиції з використанням важкої артилерії і мінометів. Однак наші військовослужбовці перебувають на своїх позиціях і готові дати ворогу відсіч”, – повідомив він.

Читайте також:
На “промці” взяли в полон трьох бойовиків. Вижив один

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна