Кандидатом від соціалістів на виборах у Франції став екс-міністр освіти Амон

 

Французькі соціалісти під час другого туру праймеріз обрали свого кандидата на президентських виборах у квітні цього року.

За результатами підрахунку понад 78% бюлетенів уже зрозуміло, що перемогу серед лівих здобув колишній міністр освіти Бенуа Амон, повідомляє Le Figaro. Він набрав майже 59% голосів.

Основний суперник, колишній прем’єр-міністр Мануель Вальс, отримав трохи більше 41%.

Як повідомляє France 24, екс-прем’єр визнав свою поразку і побажав Амону успіху у президентських перегонах.

Як інформувала “Новинарня“, переможець виборів-2012 соціаліст Франсуа Олланд відмовився від балотування через низький рейтинг.

Бенуа Амон є представником більш лівого крила у партії соціалістів. Серед його пропозицій: забезпечення кожного дорослого француза “універсальним доходом” у 750 євро, легалізація марихуани, скорочення робочого тижня з 36 до 32 годин.

Вальс критикував ці пропозиції, називаючи їх руйнівними і нереалістичними. Самі він описував себе як політика, що керується досвідом і прагматизмом.

Загалом, як показують соціологічні опитування, кандидат соціалістів не має шансів на перемогу у президентських виборах (Амон набирає приблизно 13%).
Наразі лідерами перегонів є очільниця ультраправого “Національного фронту” Марін Ле Пен та кандидат від республіканців Франсуа Фійон (25% Ле Пен проти 22% Фійона).
При цьому, за прогнозними опитуваннями, Фійон перемагає відверту союзницю Росії в другому турі.

Нагадаємо, перший тур виборів президента Франції відбудуться 23 квітня, другий – 7 травня.

Читайте також:
Французькі рейтинги: Фійон перемагає ультраправу Ле Пен,
але можливі сюрпризи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна