У Слов’янську стався вибух поруч із маршем на честь Героїв Крут, який хотів заборонити мер

 

У Слов’янську Донецької області під час смолоскипної ходи на честь Героїв Крут стався вибух.

Як повідомила прес-служба поліції Донеччини, близько 17:30 години до чергової частини Слов’янського відділу поліції надійшло повідомлення, що у дворі травматологічного відділення лікарні по вулиці Шевченка пролунав вибух. Були пошкоджені вікна медичного закладу, ніхто не постраждав.

Зазначається, що вибух пролунав за 100 метрів від смолоскипної ходи, яка в цей час проходила від площі Соборної по вулиці Шевченка.

За попередніми даними, причиною вибуху став вибуховий пакет.

На місце події виїхали начальник міського відділу поліції Сергій Альошин, слідчо-оперативна група відділу поліції та вибухотехніки.

Варто зазначити, що напередодні патріотичної смолоскипної ходи мер Слов’янська Вадим Лях, представник “Опоблоку”, звернувся до суду, аби заборонити використання факелів.
Однак 28 січня Донецький окружний адміністративний суд пристав на позицію ВО “Свобода” й відхилив позов міського голови. Наталя Усіченко, керівник юридичного управління міськради, не змогла переконати суд, що смолоскипи можуть становити якусь загрозу жителям і будівлям під час проведення акції.

Читайте також:
Екс-в.о. мера Слов’янська Олег Зонтов:
На могилах бойовиків з’являються свіжі квіти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна