Новий глава МЗС Німеччини: Зняття санкцій проти Росії – лише після виконання “Мінська”

 

Німеччина і Франція визнають, що будь-які кроки щодо скасування санкцій проти Росії мають бути пов’язані з прогресом в мирному процесі на сході України.
Про це заявив новий міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель на зустрічі із своїм французьким колегою Жан-Марком Еро в суботу, 28 січня, повідомляє Reuters.

“Ми в Німеччині і Франції маємо чітку позицію щодо санкцій. Ми хочемо реалізувати Мінський мирний процес… І це єдиний спосіб, коли санкції можуть бути скасовані”, – сказав Габріель.

Глава МЗС ФРН зазначив, що дуже важливо, аби Німеччина і Франція мали рішучу єдину позицію з цього питання. Він сказав, що дві країни створять двосторонні робочі групи для вирішення питань щодо України і Росії.

Як відомо, напередодні, 27 січня, екс-міністр економіки та лідер Соціал-демократичної партії ФРН Зігмар Габріель офіційно вступив на посаду міністра закордонних справ Німеччини, замінивши Франка-Вальтера Штайнмаєра, якого в лютому мають обрати президентом країни.

У разі формування “великої коаліції” після виборів бо Бундестагу у вересні Габріель може залишитися на посаді глави МЗС.

Читайте також:

Стала відома дата виборів до Бундестагу. Соціал-демократів очолить Шульц

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна