Хуг показав, що під Станицею Мінські угоди порушують обидві сторони

 

І бойовики, і ЗСУ порушують Мінські домовленості та рішення про розведення сил і засобів біля Станиці Луганської. Про це на брифінгу 27 січня заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александер Хуг, звітуючи про 10 днів моніторингу по всій лінії розмежування.

Під час виступу виступу в Українському кризовому медіа-центрі Хуг продемонстрував відеозапис камери СММ ОБСЄ, яка зафіксувала вогонь з обох сторін, за його словами, “вночі у вівторок”.

При цьому на відео з артилерійським обстрілом, розміщеному на сервісі Youtube, зазначено дату – 22 січня (неділя).

“5% від загального числа порушень режиму припинення вогню, зареєстрованих на Донбасі минулого тижня, відбулося на напрямку Станиці Луганської”, – наголосив представник СММ ОБСЄ.

“45% – у районі трикутника Авідіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт, 20% – у районах на південь, південний схід та схід від Світлодарська, 15% – у районах на схід та північний схід від Маріуполя і 5% у західних районах Луганської області”, – розповів Хуг.

Як інформувала “Новинарня“, 21 вересня  2016 року в Мінську було підписано рамкову угоду про розведення сил та засобів на трьох ділянках частково окупованого сходу України – у Петрівському (Донецька область), Станиці Луганській і Золотому (Луганська область). У Золотому та Петрівському розведення було успішним, водночас регулярними обстрілами бойовики демонструють, що не збираються відводити сили біля Станиці Луганської.

Український представник у Спільному центрі з контролю і координації припинення вогню генерал-майор Борис Кременецький в інтерв’ю “Українській правді” пояснював, що бойовики ОРЛО зривають відведення сил і засобів біля Станиці, бо не хочуть залишати стратегічні позиції, вигідні для обстрілів, на горі Князь Ігор.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна