Доба в АТО: бойовики гатять із важкої артилерії й “Граду”, вбито двох українських бійців. ОНОВЛЕНО

 

За минулу добу, 26 січня, російсько-окупаційні війська обстріляли позиції сил АТО 63 рази.
Двоє українських військовослужбовців загинуло, ідеться в повідомленні штабу антитерористичної операції.

Як наголошує прес-центр штабу АТО, окупанти, ігноруючи будь-які домовленості, більшість обстрілів ведуть саме з мінометів різних калібрів та важкої артилерії.

На Маріупольському напрямку зі 152-міліметрової артилерії, танків, БМП, гранатометів та стрілецької зброї вони обстрілювали Широкине, а зі 122-міліметрової – Талаківку.
З мінометів різних калібрів бойовики вели вогонь по Лебединському, Красногорівці, Талаківці та Водяному. З гранатометів та стрілецької зброї – по Новогригорівці, Гнутовому та Павлополю. А по Новотроїцькому вогонь вів снайпер.

На Луганському напрямку окупанти піддали обстрілам РСЗВ БМ-21 “Град” Новозванівку, випустивши у бік наших позицій 20 снарядів. Тут же бойовики застосували і 122-міліметрову артилерію. Кримське, Новотошківське, Новозванівку, Водяне, Новоолександрівку та Попасну обстріляли з мінометів калібру 120 та 82 мм.

На Донецькому напрямку також використовували міномети різних калібрів, обстрілюючи позиції сил АТО в районі Авдіївки, Верхньоторецького, Зайцевого. З гранатометів різних систем та стрілецької зброї – Новгородське, Кам’янку та Авдіївку.

ОНОВЛЕНО. На брифінгу вдень 27 січня речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник підтвердив, що за минулу добу внаслідок бойових дій у лавах ЗС України немає поранених, але двоє військових загинуло.
За словами полковника Мотузяника, цих втрат сили АТО зазнали у Новотошківському (Луганщина) та в Широкиному (Маріупольський напрямок) внаслідок мінометних обстрілів противника.

Речник також відзначив розширення географії обстрілів з боку противника, особливо на Луганському напрямку, де бойовики застосували важку артилерію – 122-мм самохідні гаубиці “Гвоздика”.

Як повідомляла “Новинарня“, попередньої доби в зоні АТО було зафіксовано 48 обстрілів з боку незаконних збройних формувань, ушкоджень зазнали троє українських військових.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна