Внаслідок кібератаки виведена з ладу військова система у Швеції

 

Збройні сили Швеції зазнали масованої кібератаки, що спричинила до вимкнення системи планування військових навчань. Про це повідомляє Dagens Nyheter.

За інформацією видання, кібератака була спрямована на комп’ютерну систему Caxcis, що відповідає за планування навчань. Внаслідок інциденту систему довелося вимкнути.

Факт масованої кібератаки і вимкнення системи підтверджений у міністерстві оборони країни.
В оборонному відомстві повідомили, що наразі не встановлено, хто стоїть за нападом.

Від подальших коментарів в Міноборони Швеції відмовилися, так само не повідомили і про час атаки.

Наразі система планування навчань надалі вимкнена.

Видання відзначає, що кібератака і вимкнення системи сталося в той момент, коли збройні сили Швеції проводять підготовку і планування майбутніх навчань “Аврора -17”.
Це великі військові навчання, що мають відбутися у вересні, в них буде задіяна вся шведська армія, тобто більше 19 тисяч військових.

Ці маневри мають стати найбільшими за більш ніж 20 років. У навчаннях планується участь військових Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Норвегії, Німеччини та США, пише “Європравда”.

Збройні сили Швеції також підтвердили злам системи захисту підключення до інтернету “Харон”. Проте, за словами офіційного представника Міноборони країни, ця система застаріла і планувалася її заміна.

Читайте також:
До Норвегії для її захисту прибувають 330 морпіхів США

Німецька розвідка: Росія намагається дестабілізувати ситуацію у ФРН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна