Сущенка в Лефортово позбавили української преси й залишили під арештом до травня

 

Незаконно ув’язнений в Росії український журналіст Роман Сущенко не отримує української преси, незважаючи на те що оформив на неї офіційне замовлення.
Про це журналіст написав своїм рідним, передає “Укрінформ“.

За словами Сущенка, він замовив як російські видання, так і одне українське – “Дзеркало тижня” російською мовою, яке можна передоплатити. Проте не отримав жодного номера 2016 року.

“Арештанти можуть підписатися на це видання, але ось отримати його ніяк не можуть”, – написав Сущенко.

Напередодні Лефортовський районний суд Москви продовжив арешт Сущенка ще на три місяці – до 30 квітня 2016 року.

 

Як відомо, 2 жовтня 2016 року паризького кореспондента агенції “Укрінформ” Романа Сущенка, який­ прибув до Росії у приватних справах, затримали в Москві й звинуватили у шпигунстві. Його випадково виявили громадські ревізори в СІЗО.
У Федеральній службі безпеки РФ заявили, нібито Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. МОУ назвало ці заяви брехнею.

В “Укрінформі” називають неправомірними затримання й звинувачення у “шпигунстві” на адресу Романа Сущенка – журналіста з багаторічною бездоганною професійною репутацією, акредитованого в одній із найвпливовіших країн Євросоюзу.

Лефортовський суд Москви заарештував Сущенка на 2 місяці й потім продовжив термін арешту до кінця січня 2017 року. Захист Романа подавав апеляції на ці рішення, але марно.

Читайте також:
ПАРЄ ухвалила резолюцію щодо захисту журналістів,
закликавши Кремль звільнити Сущенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна