Адвоката татар Курбедінова в Криму арештували за “екстремізм”

Адвоката кримських татар Еміля Курбедінова, якого окупаційна влада Криму підозрює в “екстремізмі”, арештували на 10 діб.
Про це надвечір 26 січня повідомив у мікроблозі в “Твіттері” журналіст Антон Наумлюк.

“Адвокат Еміль Курбедінов визнаний винним по 20.3 КоАП. Покарання: арешт на 10 діб”, – написав він.

Перед цим  під час засідання, за словами Наумлюка, Курбедінов визнав вину частково.

“Каже, що розміщував (матеріали у соціальних мережах), але пропагандою не займався”, – прокоментував Наумлюк перебіг судового засідання.

Раніше він повідомив, що на засідання суду не пустили пресу, в будівлі було посилено режим безпеки. У квартирі та офісі Курбедінова проведи обшуки.

Як писала “Новинарня“, адвоката кримських татар Еміля Курбедінова було затримано 26 січня близько 8-ї години ранку.
Це вже другий за два дні випадок затримання адвоката кримських татар в Криму. Напередодні затримували Миколу Полозова: ФСБ намагається перевести його зі статусу адвоката в статус свідка, позбавивши таким чином заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова ключового адвоката.

Тим часом, зазначає “Українська правда”, провідні російські ЗМІ не вказують на затримання адвокатів, а пишуть про “спецоперації по ліквідації осередку терористичної організації “Хізб ут-Тахрір”.

Еміль Курбедінов є захисником у кількох резонансних справах, порушених російською владою окупованого Криму проти громадських активістів. Він захищає кількох затриманих у справі “Хізб-ут-Тахрір”, “справі 26 лютого“, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та журналіста Миколу Семену.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна