Дуда: Польща є прихильником санкцій проти РФ, і ми підкреслюємо це

 

Польща підтримує міжнародні санкції проти Росії через її агресію щодо України.
Про це президент Анджей Дуда заявив в інтерв’ю телеканалу TV Republika.

“Ми є країною, яка є прихильником санкцій [проти Росії] у зв’язку з ситуацією в Україні, у зв’язку з тим, що Росія безправно, порушуючи норми міжнародного права, окупувала Крим, і ми це підкреслюємо, коли є можливість”, – заявив Дуда.

Він висловив сподівання, що активна позиція Варшави та польських політиків на міжнародній арені, міжнародної спільноти загалом в усіх вимірах, зокрема найбільших гравців – таких США і її президента, призведе до того, що Росія все ж почне дотримуватися норм міжнародного права.

“Верховенство міжнародного права має фундаментальне значення для миру у світі, а також для безпеки Польщі”, – констатував польський лідер.

Дуда зауважив, що Росія веде тверду політику, з якою Польща як член міжнародної спільноти, ЄС та НАТО, значною мірою не погоджується.

Читайте також:
У Польщі розсекретили документ 2008 року про вибір на користь Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна