Ляшко за 15 млн. купив маєток у Козині, де він “ховається” ще з часів Майдану

 

Народний депутат, лідер Радикальної партії Олег Ляшко купив будинок і дві земельні ділянки вартістю 15 млн. грн. у фешенебельному селищі Козин під Києвом.
Про це свідчить інформація, подана Ляшком у Національне агентство з питань запобігання корупції.

Ідеться про будинок площею 550 кв.м. і дві земельні ділянки загальною площею 0,6 га.

Маєток Олега Ляшка в Козині. Свого часу він казав, що орендує його за 5 тис. грн. на місяць

Як інформує “Українська правда“, Ляшко придбав будинок і землю в Артема Савицького.

Раніше “Новинарня” писала, що Олег Ляшко орендував в Савицького землю і частину будинку площею 216 кв. м. При цьому нардеп не повідомляв у декларації, скільки йому коштувала оренда.

Колишній власник будинку Артем Савицький у 2014 році був у партійному списку Радикальної партії Олега Ляшка на виборах до парламенту. Він – син Валентина Савицького, екс-керівника Державного земельного кадастру (2008) і народного депутата України він Народної партії Литвина (2002-2006).

Як писала “Новинарня“, за два роки проживання в елітному орендованому будинку в Козині Олег Ляшко майже вдвічі збільшив висоту парканів цього маєтку.

У Козині, неподалік від маєтку Петра Порошенка, Ляшко мешкає вже четвертий рік. Це стало відомо завдяки “помилці” слідчих Генпрокуратури, які вранці 21 червня 2016 року спершу прийшли з обшуком до маєтку Ляшка замість його сусіда Андрія Клюєва.

Тоді прес-секретарка генерального прокурора Лариса Сарган прокоментувала в соцмережі: “Слідчі Генпрокуратури здивовані помилкою з маєтком Ляшка. Просто ніхто не очікував, що такий радикальний опозиціонер є найближчим сусідом найбільш одіозних представників режиму Януковича. Тепер, йдучи на обшук до інших регіоналів, слідчі ГПУ будуть пильні… Просимо вибачення в Олега Ляшка за те, що слідчі переплутали його з сусідами-регіоналами. За одним високим парканом важко розгледіти, де чий димар”.

Читайте також:
Завдяки “помилці” ГПУ спливла фешенебельна нерухомість Ляшка
поруч із Порошенком

У кінці лютого 2014 року, коли сюди ж приїздили активісти “Автомайдану”, сплутавши адресу з домом Клюєва, Ляшко заявив, що проживає в Козині вимушено й тимчасово, аби “захистити свою сім’ю від переслідувань силовиків Януковича”.

Як пише “УП”, в реєстрі нерухомості також є дані про те, що у лютому 2016 року цивільна дружина нардепа Росіта Сайранен придбала ділянку в Дарницькому районі Києва. У серпні Сайранен оформила у власність будинок площею 296 кв. м, зведений на цій ділянці.

За 2015 рік Олег Ляшко задекларував, що вони з цивільною дружиною мають у заощадженнях 940 тис. доларів, 130 тис. євро, а також 3,7 млн. грн.

Мільйонер із нетрів: Ляшко задекларував мільйони, мега-квартиру, 6 ділянок, дорогі авто й годинники та… вила

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна