У Молдові арештували громадянина, який воював за сепаратистів на Донбасі. ВІДЕО

 

Громадянина Молдови затримали й арештували за участь у бойових діях на боці сепаратистів на сході України. Про це в понеділок, 23 січня, повідомляє Служба інформації і безпеки Молдови (СІС).

24-річний чоловік родом із Чимишлійського району Молдови, мешкає в селі Варниця, що де-факто є анклавом Молдови на території невизнаної “Придністровської молдавської республіки”.
Був затриманий наприкінці минулого тижня співробітниками СІС РМ за те, що “брав участь у військових діях як найманець на боці сепаратистско-екстремістських сил в Україні”.

Чоловік повністю визнав свою провину і співпрацює з органами правопорядку.

На відео видно, що під час допиту зловмисник відповідав молдавською мовою, розповів, що чергував на блокпостах; його командиром був бойовик “Француз”.

Проти зловмисника порушено кримінальну справу за статтею 141 (“найманство”) Кримінального кодексу Молдови. Йому загрожує тюремне ув’язнення терміном від 3 до 7 років.

Наразі суд обрав підозрюваному запобіжний захід – арешт терміном на 30 днів.

Нагадаємо, у вересні 2016 року в Британії вперше почали судити найманця за участь у війні на Донбасі.

Читайте також:

Справу бразильського бойовика “ДНР” Лусваргі передали для розгляду по суті в Печерський суд

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна