Генпрокуратура кличе Януковича на допит, міняє підозру й показує його житло в Ростові. ФОТО

 

Генеральна прокурора оприлюднила дві повістки з викликом на допит екс-президента Віктора Януковича.

Відповідні документи розміщено на сайті ГПУ.

У повістках вказано, що Янукович проживає у Ростові-на-Дону на вулиці Єрьоменка, 81, корпус “В”.

Ростов-на-Дону, вул. Єрьоменка 81 а-б-в

Сервіс Googla Maps показує, що вулиця Єрьоменка перегороджена перед триповерховим маєтком №81-а, наступних будинків – б, в – на фото не видно.
Водночас, судячи з оголошення на паркані, станом на серпень 2015 року один із цих будинків продавався.

Показово, що з іншого боку вулиці розташований Ростовський юридичний інститут МВС Російської Федерації.

Нагадаємо, точну адресу, за якою нібито проживає Янукович у Ростові, його адвокати мали повідомити суду під час відеоконференції 28 листопада 2016 року між Ростовом-на-Дону й Святошинським райсудом Києва, коли екс-президента допитували як свідка у справі “беркутівців”.

Тепер Віктор Янукович фігурує як підозрюваний у справі про державну зразу.

Однією повісткою Януковича викликають на допит у Головну військову прокуратуру ГПУ у Києві на 15:00 27 січня “для вручення повідомлення про зміну підозри та допиту в якості підозрюваного у кримінальному провадженні №42016000000001594 від 14.06.2016 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України); ч. 1 ст. 111 (державна зрада); ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України (планування, підготовка, розв’язання й ведення агресивної війни)”.

Іншою повісткою екс-президента-втікача викликають на 15:00 30 січня для участі в якості підозрюваного у відкритті стороною обвинувачення матеріалів того ж кримінального провадження.

Нагадаємо, у ЗМІ з’являлася інформація, що Янукович після втечі до РФ мешкає в Підмосков’ї та в Сочі.

Читайте також:

Печерський суд дозволив заочне розслідування у справі Януковича

 

Як відомо, 20 січня Печерський райсуд Києва дозволив Головній військовій прокуратурі проведення стосовно колишнього президента Віктора Януковича заочного розслідування у справі про держзраду.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна