Водії з колони Ахметова везли бойовикам “ДНР” швейцарські рації

 

На лінії розмежування в Донецькій області в КПВВ “Новотроїцьке” ввечері 20 січня прикордонна служба під час огляду 15 автомобілів колони гуманітарного штабу Фонду Ріната Ахметова виявила заборонені для перевезення предмети.
Про це йдеться в заяві прес-центру гуманітарного штабу від 21 січня.

У штабі “Допоможемо” зауважують, що заборонені предмети було виявлено у двох водіїв-перевізників.
Як відомо, вони прямували з колоною із Дніпра на непідконтрольну територію ОРДО.

“Ми вважаємо, що дії двох водіїв поставили під загрозу доставляння допомоги найбільш незахищеним – людям похилого віку та дітям. Ми зробимо все можливе, щоб доставляння допомоги було відновлено, а винних було покарано”, – йдеться у заяві.

“Ми будемо інформувати про всі кроки штабу, спрямовані на якнайшвидше розслідування та виключення подібних подій надалі. Ми не дозволимо дискредитувати таку важливу й потрібну людям гуманітарну місію”, – зазначили у штабі Ахметова.

У заяві не вказується, які саме заборонені для перевезення предмети були виявлені.

Водночас, за непідтвердженою інформацією, яку поширює “Громадське“, під час огляду було виявлено сховище з переносними та стаціонарними радіостанціями Verteks виробництва Швейцарії.

У прикордонному та фіскальному відомствах наразі не коментують цей інцидент.

Прес-центр гуманітарного штабу “Допоможемо” Фонду Ріната Ахметова повідомив, що станом на 19:66 21 січня 13 з 15 вантажівок продовжили рух у напрямку Донецька.

За даними, які наводить “Новинарня“, штаб Ахметова станом на 22 січня працює на допомогу жителям переважно непідконтрольних районів Донбасу вже 900 днів. За цей час гуманітарні автоколони доставили 11 197 898 продуктових наборів.

Читайте також:

Ахметов оновив вміст гумдопомоги для Донбасу. СТАТИСТИКА

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна