В річницю Акта Злуки лівий та правий береги Дніпра об’єднали “живим ланцюгом соборності”

 

У День Соборності, до 98-ї річниці Акта Злуки, на мосту Патона в Києві традиційно відбулася акція “живий ланцюг соборності“.

Як повідомляє “Укрінформ“, спершу учасники акції сформували дві колони на правому та лівому берегах Дніпра. Одна з них тримала літери, які утворювали абревіатуру ЗУНР, а друга – УНР.

Крім того, учасники колон несли полотнища жовтого і синього кольорів довжиною 30 метрів. Таким чином, після возз’єднання активісти утворили не лише живий ланцюг, а й прапор України на мосту Патона.

Після обєднання колон, активісти зі свічками провели хвилину мовчання в пам’ять про загиблих на Майдані та в АТО.

Як розповів член братства козацького бойового звичаю “Спас” Євген Квасков, такі “ланцюги соборності” 22 січня відбулися не лише в Києві, а й у інших українських містах – Одесі, Ужгороді, Бахмуті, Краматорську, Житомирі, а також у деяких містах Польщі – зокрема Варшаві та Любліні.

Тим часом працівники структурних підрозділів столичної поліції, патрульні та військовослужбовці Національної гвардії у День Соборності несуть службу у посиленому режимі.

Як повідомили в прес-службі поліції Києва, громадський порядок на вулицях столиці в цей день охороняють загалом 1740 поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна