Нардеп, замах на якого нібито зірвала СБУ – Антон Геращенко, – ЗМІ

 

Народний депутат України, на якого нібито готували замах найняті Росією кримінальники, – Антон Геращенко (“Народний фронт”). Про це повідомляє видання “Цензор.нет”.

Як писала “Новинарня“, інформацію про підготовку вбивства нардепа та про арешт найманців, які мали виконати це замовлення, у суботу, 21 січня, оприлюднив на брифінгу голова СБУ Василь Грицак.

Він заявив, що виконати замах зголосилися двоє раніше засуджених громадян України, які відбували ув’язнення на окупованій території Криму, отримали дострокове звільнення та в’їхали в Україну через територію РФ, із Харкова в Київ.

Як пише “Цензор”, свої дії вони координували з керівником – колишнім громадянином України, російським найманцем Андрієм Тихоновим, який проживає зараз у Бєлгороді (РФ).
СБУ назвала його “громадянин Т.”.

У базі розшуку “Миротворець” про Тихонова 31 грудня 2015 го року була оприлюднена така інформація:  “Заст. командира окремого комендантської полку т. н. “ЛНР”.
17.06.2014 року брав участь у полоні Надії Савченко.

Одночасно перебуває на зв’язку в кількох оперативних співробітників спецслужб РФ. Має диверсійну підготовку. Один з кураторів – співробітник спецслужб РФ з позивним “Ельбрус”.
Lо бойових дій на території України служив/працював у в/ч А-4104.

Дата народження: 20.10.1965

Місце проживання: Україна, Харківська обл., Чугуївський р-н, т. Чкаловська, вул. Спортивна, 15″.

Більше місяця за підозрюваними здійснювалося спостереження, частина їх розмов була задокументована оперативним шляхом.

“Основний мотив замаху на Геращенка – спроба усунути відомого політика, який є одним із творців основної української й міжнародної бази даних щодо розшуку терористів “Миротворець”, а також відомий відкритими антиросійськими поглядами, є медійної фігурою”, – зазначено в редакційній статті “Цензор.нет”.

За самим Геращенком протягом цього часу терористи організували стеження за місцем проживання і за місцем роботи.

“Після отримання доказів злочинних намірів та інформації про наявність у зловмисників вибухового пристрою співробітники СБУ здійснили затримання на гарячому”, – пише “Цензор”.

Проти підозрюваних порушено справу за статтею 112 Кримінального кодексу України – “замах на життя державного діяча”.

Слідчі проводять експертизу вибухового пристрою, вилученого в затриманих, а також перевіряють їх можливу причетність до інших злочинів на території України, зокрема, до замаху на журналіста Павла Шеремета.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна