Українські бранці в РФ отримали листи від Порошенка. Що далі – розповіла Геращенко

 

На новорічно-різдвяні свята українські політв’язні в Росії отримали особисті привітання від президента Петра Порошенка. Про це повідомила перша заступниця голови Верховної Ради, уповноважена президента з урегулювання на Сході Ірина Геращенко.

“Родичі політв’язнів, що їх утримують в РФ, інформують, що хлопці отримали листи зі словами підтримки від президента Порошенка. Що для них ці слова є дуже важливими – держава бореться за своїх, президент тримає діалог з родинами, в тому числі через своїх уповноважених осіб”, – написала Геращенко у “Фейсбуці”.

Вона нагадала, що минулого року “завдяки зусиллям президента, дипломатів, мінської групи нам вдалося витягти трьох бранців Кремля і близько 20 заручників з окупованих територій”.

“Не все можна говорити, не про всі кроки й зусилля розповідати публічно (поки не досягли результату), але немає такої міжнародної зустрічі, де б президент не піднімав питання заручників – і тих, хто в РФ, і тих, хто на окупованих територіях”, – зазначила Ірина Геращенко, додавши, що “й на давоських зустрічах також піднімалося питання звільнення заручників як пріоритетне – і під час діалогу президента з новообраним Генсеком ООН, і з президентом МКЧХ, і з іншими світовими лідерами”.

Уповноважена президента також заявила, що про ув’язнених Росією журналістів Романа Сущенка і Миколу Семену, про режисера Олега Сенцова та інших бранців Кремля українська делегація говоритиме в 24 січня в Парламентській асамблеї Ради Європи, під час розгляду питання про свободу слова в Європі і нападки на журналістів.

“До речі, автор доповіді – наш колега [народний депутат України від БПП] Володимир Ар’єв”, – зазначила Геращенко.

“І, звичайно, ми підніматимемо питання заручників на окупованих територіях – наших військових і цивільних, і бранців Кремля, в т. ч. кримських татар, під час вільних дебатів та обговорення моніторингової доповіді по ситуації в Україні. Боремося за звільнення заручників на всіх міжнародних майданчиках”, – додала вона.

Читайте також:
Україна передала бойовикам ОРДЛО 15 їхніх прибічників-кримінальників. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна