У США арештовано понад дві сотні учасників протестів проти Трампа

 

Шестеро поліцейських отримали поранення під час акцій протесту проти нового президента США Дональда Трампа. Загалом у день інавгурації Трампа у Вашингтоні було затримано 217 учасників таких акцій, повідомляє CNN.

У деяких випадках поліція Вашингтона застосовувала сльозогінний і перцевий газ проти мітингувальників, які кидали у представників правоохоронних органів цеглини, пляшки з водою і шматки бетону.

Антитрампівські протести у п’ятницю відбувалися і в інших американських містах: Нью-Йорку, Сіетлі, Далласі, Чикаго, Портленді, Орегоні.

Учасники демонстрацій протестували проти планів Трампа скоротити соціальні ініціативи та його сексистських і расистських заяв.

Зокрема, на акції протесту вийшли також активісти організації Black Lives Matter (“Життя чорних має значення”), яка виступає проти насильства щодо чорного населення та вбивств поліцейськими афроамериканців. Вони прикували себе наручниками до залізних парканів.

Також було зорганізовано окремі протести ЛГБТ-спільноти.

Загалом на вулиці вийшли представники близько десятка коаліцій, які об’єднують окремі організації протестного руху. Очікується, що після інавгурації, впродовж вихідних, у масових демонстраціях візьмуть участь сотні тисяч людей.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року, коли Трамп виграв вибори, набравши на 2 млн. голосів менше, ніж Клінтон, у США відбувалися масштабні протести, були поранені й десятки затриманих.
Опоненти новообраного президента обіцяли масові акції під час його інавгурації.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що проти Трампа влаштовують “український Майдан”.

Читайте також:

Трамп на інавгурації: “Захищати кордони Америки, а не інших держав”. ВІДЕО

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна