Посол України в США вже поспілкувався з Трампом і передав пакет запитів Києва

 

Посол України в США Валерій Чалий після інавгурації Дональда Трампа повідомив, що скористався можливістю поговорити з новим президентом про відносини з Україною, і розмова відбулася в позитивному ключі.
Про це дипломат розповів українським журналістам у п’ятницю, 20 січня, передає “Новинарня” з посиланням на кореспондента “Укрінформу”.

“Я скористався можливістю коротко поговорити з обраним президентом для того, щоб питання України не залишилось поза його увагою”, – зазначив Чалий.

Він уточнив, що розмова відбулася два дні тому, під час передінавгураційних заходів.

“Я не можу розповісти про суть цієї розмови, але можу сказати, що до цього відбулась дуже позитивне спілкування президента України і новообраного президента Трампа. Моя розмова були в розвиток цього діалогу”, – прокоментував дипломат.

Чалий зауважив, що ключове завдання для України зараз – це забезпечення прямого контакту зі США на найвищому рівні.
“Непросто це зараз зробити, але я вважаю нашим завданням мати такий діалог”, – сказав посол.

У зв’язку з цим він поінформував, що посольство вже передало новій адміністрації підготовлений Україною перелік питань, “по яких ми хотіли би розвивати співпрацю у сферах наших взаємних інтересів, у тому числі з того, що ми можемо запропонувати Сполученим Штатам”.

Крім того, Валерій Чалий зазначив, що на інавгураційних заходах в п’ятницю він мав можливість говорити з багатьма ключовими фігурами з нової адміністрації Білого дому.

“Нова команда, яка приходить, є динамічною, енергійною, вона прагне нових досягнень. Тому ми маємо запропонувати бачення, а не тільки говорити про контакти”, – підкреслив він.

Дипломат констатував, що посольство України в США вже тривалий час працює з перехідною командою Дональда Трампа. Крім того, Україна зберігає двопартійну підтримку в обох палатах Конгресу США.
За його словами, важливо зберегти підтримку Сполучених Штатів, їх розуміння важливості України для європейської безпеки і для національних інтересів Америки в майбутньому.

“Сьогодні президент Дональд Трамп говорив про інтереси Америки передусім. Я можу сказати як посол України: для нас – інтереси України в першу чергу. Але в тому, як знайти поєднання, щоб ми продовжували таку продуктивну співпрацю, яка була у нас раніше, я впевнений, у нас будуть нові можливості”, – підсумував Валерій Чалий.

Читайте також:

Трамп на інавгурації: “Захищати кордони Америки, а не інших держав”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна