Цього року Червоний Хрест допоможе Донбасу на $60 млн. Порошенко просить допомогти з полоненими

 

У ході візиту у Давос на Всесвітній економічний форум президент України Петро Порошенко провів зустріч із главою Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Петер Маурер поінформував, що у 2017 році на цілі гуманітарної діяльності в Україні Комітет планує мобілізувати понад 60 млн. доларів, а сама гуманітарна операція МКЧХ в нашій країні стане однією з наймасштабніших операцій Комітету в світі. Про це повідомляє прес-служба Банкової.

Зазначається, що співрозмовники обговорили широкий спектр питань, пов’язаних із наданням гуманітарної допомоги, у тому числі на непідконтрольних територіях.
Порошенко й Маурер також наголосили на важливості безперешкодного доступу МКЧХ до окупованих територій для проведення гуманітарної місії.

Президент України звернувся до співрозмовника із проханням сприяти у звільненні українців, які незаконно утримуються на окупованих територіях на Донбасі, Криму, а також на території Росії. Він також закликав Червоний Хрест активніше захищати права українців в окупованому Криму.

Керівник Червоного Хреста наголосив, що “відданий роботі з допомоги українцям”. Петер Маурер високо оцінив відновлення водопостачання на окупованій територій, зазначає прес-служба Порошенка.

Співрозмовники домовилися про візит президента Міжнародного комітету Червоного Хреста до України найближчим часом.

Читайте також:

Червоний Хрест надіслав у Донецьк 80 тонн медобладнання

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна