Суд не проти, коли Гройсман звинувачує Тимошенко в участі у корупційних газових схемах

 

Печерський районний суд Києва не задовольнив позов голови фракції ВО “Батьківщина” Юлії Тимошенко до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, в якому депутатка вимагала від глави уряду спростувати свою заяву щодо її участі в комерційних газових схемах.
Про це пишуть “Українські новини“, цитуючи адвоката Гройсмана Олега Громового.

“Був позов про захист честі і гідності Тимошенко, в якому Юлія Володимирівна просила визнати якусь інформацію недостовірною і зобов’язати Гройсмана її спростувати. Суд відмовив у таких вимогах”, – сказав юрист.

Зазначається, що відповідне рішення було ухвалене судом 17 січня. Тимошенко подала позов восени 2016 року.

Громовий підкреслив, що рішення може бути оскаржено, але на даний момент йому невідомо про наявність апеляційної скарги.

Як відомо, на брифінгу у Верховній Раді 8 липня 2016 року чинний глава уряду Володимир Гройсман звинуватив екс-прем’єра Юлію Тимошенко в тому, що вона особисто отримувала вигоду з незаконних газових схем, які, за його словами, існували в Україні раніше.
За словами Гройсмана, трибуну парламенту того дня заблокували політичні сили (депутати від “Батьківщини” і Радикальної партії), яким вигідно повернути корупційні схеми у газовій сфері.

“Державний газ за в три-чотири рази заниженою ціною скуповувався ділками, у тому числі і тими, хто присутній в парламенті, у тому числі й тими, хто сьогодні, можливо, блокував трибуну. І перепродавався українцям в два-три рази дорожче”, – заявив Гройсман.
Також він прямо звинуватив Тимошенко у особистому зиску з таких схем: “Я подивився декларацію Юлії Володимирівни Тимошенко. Вона сьогодні мешкає в будинку, по-моєму, 500 квадратних метрів. По пільгових цінах на газ кожен місяць рядовий український громадянин доплачував їй за комунальні послуги і за газ одну тисячу доларів США. Це справедливість?.. Тобто хтось хоче повернути систему, при якій бідні платять за багатих? Уряд не підтримує такої тези”.

Володимир Гройсман заявив, що завдяки газовому контракту з Росією, який передбачав базову ціну російського газу для України на рівні 450 доларів за 1000 кубометрів, “по кишенях розходилися 2-3 млрд. доларів на рік”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна