Нацрада призначила позапланову перевірку СТБ за “Битву екстрасенсів” із російським бойовиком

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу СТБ у зв’язку з трансляцією в ефірі 15 січня програми “Битва екстрасенсів” виробництва російського телеканалу ТНТ, в якому брали участь російські військові, що воювали на території України.
Як передає УНІАН, за ухвалення відповідного рішення в ході засідання 19 січня члени Нацради проголосували одностайно.

“Був зафіксований вихід передачі «Битва екстрасенсів». Було багато резонансу, різні думки, різні пояснення. Будемо розбиратися. Ми призначаємо позапланову перевірку”, – сказав голова Нацради Юрій Артеменко.

Як повідомляла “Новинарня“, в Україні розгорівся скандал після того, як увечері 15 січня 2017 року на телеканалі СТБ вийшла в ефір телепередача “Битва екстрасенсів” виробництва російського телеканалу ТНТ, в якій брали участь колишні та нинішні російські військові. Один із них відкрито зізнався, що брав участь у бойових діях в Україні.

Читайте також:

Канал СТБ припиняє показ російської “Битви екстрасенсів” та звільняє тих, хто показав бойовиків

Як відомо, 5 лютого 2015 року Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законів щодо захисту інформаційного телерадіопростору, яким встановлюються загальні критерії для визначення аудіовізуальної продукції, що шкодить національній безпеці України.

Раніше, наприкінці грудня 2016 року, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу СТБ за трансляцію телепередач, які можуть мати негативний вплив на фізичний і моральний розвиток дитячої та підліткової аудиторії. За таке ж порушення наприкінці липня 2016 року регулятор виніс попередження СТБ, що входить до холдингу олігарха Віктора Пінчука.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна