Інтерпол відмовився оголосити в розшук начальника Генштабу ЗСУ за запитом Росії

Інтерпол відмовився оголосити в міжнародний розшук начальника Генштабу Збройних сил України Віктора Муженка за запитом Росії.
Про це повідомив начальник Українського бюро Інтерполу Василь Неволя, передають “Українські новини”.

Росія просила оголосити в розшук начальника Генштабу і командирів військових частин, що беруть участь в АТО з 2014 року.

“Відповідь була такою ж… Це суперечить статуту і правилам діяльності Інтерполу”, – повідомив Неволя.

Він зазначив, що раніше Росії було відмовлено в розшуку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і тодішнього голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського.

На думку Неволі, ці рішення свідчать про те, що робота Інтерполу щодо України не стала заангажованою після обрання віце-президентом організації росіянина Олександра Прокопчука.

Загалом у розшук Інтерполу за запитом України оголошено 1763 людини. За словами начальника Укрбюро, 64 з них переховуються на території Росії. Приблизно стільки ж росіян, яких розшукує Інтерпол, ховаються на території України.

Як відомо, у 2016 році в Росії порушили кримінальну справу за статтею “застосування заборонених засобів і методів ведення війни”, з обвинуваченнями зокрема проти начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка і міністра оборони України Степана Полторака.
Коментуючи цей факт, Муженко зазначив: “Кримінальна справа в Росії – це визнання моїх заслуг“.

Читайте також:

Слідчий комітет країни-агресора порушив кримінальну справу проти Полторака й Муженка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна