У Генштабі розповіли, як проходять перші збори резервістів-2017

 

Особовий склад оперативного резерву першої черги готовий до відправки до навчальних центрів та полігонів для проведення навчальних зборів, що триватимуть протягом місяця.
Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться в прес-релізі Генштабу ЗСУ, поширеному ввечері 18 січня.

Напередодні, 17 січня, Генеральний штаб інформував про початок таких зборів – перших у новому році.

Тепер армійське відомство зазначає: “На одному з полігонів оперативного командування «Схід» у Харківській області завершився відбір кандидатів для проходження навчальних зборів резервістів оперативного резерву 1-ї черги, зібраних з усіх регіонів України”.

Зазначається, що загалом для проходження 30-денної фахової підготовки та бойового злагодження у складі рот, батальйонів та бригади було відібрано 1000 солдатів, сержантів та офіцерів, які за своїми військово-обліковими спеціальностями, рівнем підготовки, станом здоров’я та морально-діловими якостями відповідають вимогам проходження підготовки у складі бригади у польових умовах.

Резервісти забезпечені новою польовою формою, індивідуальними засобами захисту, спальними мішками та іншими видами речового і харчового забезпечення, інформує ГШ.

Весь особовий склад, згідно зі своїми військово-обліковими спеціальностями розподілений між підрозділами бригади згідно штату.

“Під час стройового огляду перед відправкою до навчальних центрів та полігонів, було проведення опитування особового складу для оперативного вирішення проблемних питань”, – прозвітували у штабі.

Частина резервістів вже розпочала рух до навчальних центрів, де вони протягом 15 діб будуть вдосконалювати свої навички у начальних підрозділах.
Решта здійснює переміщення до одного з загальновійськових полігонів, де резервісти у складі бригади будуть удосконалити навички з тактичної, медичної, інженерної та вогневої підготовки, а також виконати програму фахової підготовки у ході відповідних навчань та тренувань.

Після цього відбудуться тактичні навчання з бойовою стрільбою, які підіб’ють підсумок навчальних зборів резервістів оперативного резерву першої черги.

Більше фото:

Нагадаємо, попередні масштабні збори резервістів в Україні відбувалися у вересні-жовтні 2016 року.
На час зборів за ними зберігаються робочі місця, після зборів резервісти повертаються додому.

Читайте також:
Коли й кого можуть знову призвати.
НачГенштабу – про нову систему резерву ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна