Український генерал застерігає про підготовку навчань 500-тисячної армади ЗС Росії біля кордонів

 

У серпні-вересні 2017 року Росія планує провести масштабні навчання біля кордонів України за участю близько півмільйона військовослужбовців, і ця ситуація вимагає серйозної уваги, оскільки під час “русской весны” 2014 року зосередження в Криму великої кількості російських військових дозволило анексувати український півострів.
Про це заявив екс-заступник начальника Генштабу ЗС України, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, передає “Обозреватель“.

Як пояснив генерал, під час попередніх навчань “Кавказ-2016” у сумі з раптовою перевіркою боєздатності російської армії брало участь удвічі менше військовослужбовців – близько 250 тисяч. Натомість у серпні-вересні 2017-го навчання військ протиповітряної оборони “Бойова співдружність-2017” повинні зібрати близько 500 тисяч військових ЗС РФ.

При цьому “всі міжнародні перевірки”, в тому числі по лінії ОБСЄ, росіяни “заводять на початок року” з тим, щоб ніхто не заважав у реалізації планів.

У цьому контексті генерал нагадав про те, що, згідно з Віденськими домовленостями 2011 року, “в одному місці може перебувати не більше 9 тисяч військовослужбовців”.

За словами Романенка, Росія користується “випробуваним способом” вирішення військових завдань й обходу цієї норми. Так, під час “русской весни” 2014 року РФ вдалося зосередити у Криму кількість військовослужбовців, що дозволило анексувати Крим.

Водночас генерал запевнив, що цього разу “українська сторона і сторона НАТО зробили відповідні висновки” та мають намір проводити різноманітну розвідку.
Крім того, “з натовського боку в Прибалтиці і Польщі розгортаються сили, в тому числі бронетанкові. Планується, що співвідношення сил НАТО-Росія на весну буде становити 7:1″, розповів генерал.

Читайте також:

Україна проведе перевірку російських військ у Ростовській області РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна