У Туреччині розкрили подробиці затримання терориста, який імовірно розстріляв клуб Reina

 

Стали відомі деталі операції із захоплення терориста, який вчинив в новорічну ніч кривавий теракт в стамбульському клубі Reina, вбивши 39 осіб.
Про це розповів губернатор Стамбула Васіп Шахін, передає агенція “Анадолу”.

За його словами, “управління поліції мегаполісу виконало “дуже серйозну і комплексну роботу із затриманню виконавця теракту. Вночі 17 січня виконавець теракту був затриманий в ході операції в районі Бешикташ. Ним виявився громадянин Узбекистану Абдулкадір Машаріпов, 1983 року народження”.

Абдулкадир Машаріпов

Масхаріпов здобув освіту в Афганістані, знає чотири мови. Це терорист, який пройшов тривалу підготовку, пояснив Шахін.

Губернатор повідомив також, що затриманий терорист вже визнав свою провину. Крім того, збіглися відбитки пальців.

Для затримання Машаріпова було проаналізовано 7500 годин записів з камер відеоспостереження. У його затриманні було задіяно до двох тисяч поліцейських, організовані рейди по 152 адресами, зазначив губернатор.

Шахін не виключив, що в терориста могли бути спільники, проте точні дані будуть отримані після допиту затриманого.

“Поліція провела дуже серйозну, комплексну роботу. Організовано рейди по десятками адрес, затримані 50 осіб. Крім того, відповідним структурам передані 168 іноземців, підозрюваних у причетності до терористичних організацій. У терориста вилучено 197 тисяч доларів, два пістолети та обойма”, – сказав губернатор.

Він зазначив, що за кривавим терактом в Стамбулі стоять терористи “Ісламської держави”.

У свою чергу президент Реджеп Таїп Ердоган, коментуючи затримання Машаріпова, заявив: “У Туреччині жоден злочинець не зможе втекти від відповідальності. У правовій державі злочинці притягуються до відповідальності. Затримання терориста, який вчинив напад (…) – показник підходу до поняття безпеки в Туреччині”.

Глава держави привітав працівників управління поліції Туреччини, завдяки зусиллям яких був затриманий терорист.

Нагадаємо, раніше турецьке слідство заявляло, що зловмисник, який вчинив розстріл новорічної вечірки з іноземцями в клубі Reina – громадянин Киргизстану.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.