Плотницький запросив Савченко на переговори в ОРДЛО

 

Ватажки сепаратистських угруповань “ДНР” і “ЛНР” готові обговорювати різні питання з українською депутаткою Надією Савченко на їхній території.
Про це заявив ватажок “ЛНР” Ігор Плотницький на прес-конференції в Сімферополі у вівторок, 17 січня, повідомляє російське агентство “Інтерфакс”.

“Якщо в Києві не хочуть працювати і хоч хтось виражає бажання приїжджати й працювати, вирішувати питання щодо обміну полоненими, ми готові з такими людьми працювати”, – сказав він.

“Якщо в Надії Вікторівни (Савченко) є бажання обговорювати інші питання, ми готові гарантувати їй – і Олександр Володимирович (Захарченко ) і я – безпеку на нашій території. Головне, щоб ці питання вирішувалися”, – заявив Плотницький.

Як відомо, 7 грудня 2016 року колишня військовополонена, а тепер народна депутатка України Надія Савченко таємно відвідала Мінськ, де за посередництва Федеральної служби безпеки Росії зустрілася із ватажками бойовиків ОРДЛО Захарченком і Плотницьким. Вони нібито обговорювали обмін полоненими між двома сторонами в обхід офіційних переговорів Тристоронньої контактної групи.
Савченко згодом пояснила, що така зустріч була спрямована на те, щоб посилити мінський формат, і що “чорта” в них (ватажках бойовиків) вона не побачила.
У зв’язку з цим депутатку допитували в СБУ.

10 січня 2017 року Савченко оприлюднила списки полонених і зниклих безвісти на Донбасі, а також перелік прибічників “ДНР/ЛНР”, який сторона бойовиків вимагає для обміну.
Згодом депутатка визнала, що списки некоректні.

Надія Савченко у 2016 році, вже будучи депутатом, заявляла, що проникала на непідконтрольну територію ОРДЛО і спілкувалася з бойовиками.
Такий намір вона висловлювала одразу після звільнення з російської в’язниці в травні. Тоді ватажок “ДНР” Олександр Захарченко заявляв, що на Донбасі Савченко вб’ють.

Читайте також:

Проект Савченко: хто і що за ним стоїть

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна