Нападник збірної України втік до Ростова

 

Нападник збірної України сербського походження Марко Девич став гравцем російського футбольного клубу “Ростов”.
Про це повідомляє офіційний сайт російського ФК.

33-річний футболіст підписав контракт із ростовчанами терміном на півтора року.

Девич приєднається до нової команди на другому зборі, який розпочнеться 25 січня.

Як відомо, у 2004-2006 роках Марко Девич був сербським легіонером ФК “Волинь”, а знаменитим став у складі харківського “Металіста” (2006-2012; срібний та 6-разовий призер чемпіонатів України; найкращий бомбардир чемпіонату 2007/08).
25 червня 2008 року гравець отримав громадянство України і виступав за “синьо-жовтих” на чемпіонаті Європи 2012 року. Того ж року перейшов до “Шахтаря”, але розкритися в Донецьку не зміг.

Уже після початку війни з Росією, в 2014 році, переїхав до РФ, де грав за казанський “Рубін”. Певний час у 2015 році перебував в оренді в катарському клубі “Аль-Райян”.
У складі “Рубіна” провів у чемпіонаті Росії 41 матч, забив 11 голів.

Став вільним агентом 1 січня 2017 року – після того як у грудні “Рубін” вирішив не продовжувати з ним контракт.

“Вирішуватимемо, що робити далі, але остаточне слово за Марком. Можу сказати, що зараз у нього є конкретні пропозиції від клубів із Близького Сходу, але назви команд говорити не буду”, – казав агент Девича Володимир Ничипорук у коментарях ЗМІ.

Як відомо, тренери збірної України де-факто відмовляються запрошувати до національної команди українських футболістів, які виступають за клуби країни-агресора.

У поточному чемпіонаті Росії “Ростов” після першої частини сезону йде на сьомому місці. Торік ростовчани стали срібними призерами й потрапили до групового турніру Ліги чемпіонів, звідки (з третього місця) кваліфікувалися до плей-оф Ліги Європи і невдовзі зіграють із празькою “Спартою”.

Тренером молодіжної команди ФК “Ростов” є українець Ігор Гамула.

Нагадаємо, в Ростові формально проживає президент-втікач Віктор Янукович.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна