Україна проведе перевірку російських військ у Ростовській області РФ

 

Російська сторона дозволила Україні перевірити масштаби військової діяльності в Ростовській області РФ. Про це заявив начальник російського Центру зі зменшення ядерної небезпеки Сергій Рижков, передає агенція РІА “Новости”.

“Україна запросила Росію про проведення на її території інспекції зазначеного району в рамках Віденського документу 2011 року про заходи зміцнення довіри і безпеки”, – заявив він.

Українські військові перевірятимуть російські військові частини з 16 по 19 січня.

Агентство зазначає, що загальноєвропейська архітектура безпеки включає кілька угод про роззброєння, контроль над озброєннями та заходи довіри у військовій області.
Так, Віденський документ 2011 року передбачає обмін даними про військові сили, планування та бюджети. Крім того, країни ОБСЄ надають один одному інформацію про певні види військової діяльності та проводять інспекції.

Речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник підтвердив, що 16-19 січня Київ планує провести інспекцію на території Росії відповідно до Віденського документу від 2011 року, зокрема пункту 9 про заходи зі зміцнення довіри і безпеки.

За його словами, метою інспекції військових частин у Ростовській області Росії є перевірка наявності або відсутності військової діяльності, яка повинна підлягали попередньому повідомленню.

“До складу інспекційної групи, як планується, ввійдуть два представники від України, один представник від Канади та один від Королівства Данії. Інспектуванню підлягатиме територія зазначеного району в Ростовській області Росії, який безпосередньо прилягає до державного кордону України”, – сказав полковник Мотузяник.

В рамках заходів інспектування планується, зокрема, отримати інформацію від командирів російських підрозділів, провести вертолітний обліт та сухопутну перевірку зазначеного району.

“За підсумками цього інспекційного заходу буде підготовлений офіційний звіт, і про його результати повідомлять держав-учасниць ОБСЄ”, – додав речник Міноборони.

Читайте також:
На території ОРДЛО працюють вісім українських спостерігачів з СЦКК, у нас – 75 росіян.
ЯК ЦЕ ВИГЛЯДАЄ

Полторак: На Донбасі 5 тисяч кадрових військових РФ, спокійно не буде

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна