Дві громадянки РФ українського походження попросили притулку в Україні через утиски за етнічною ознакою в Росії. ВІДЕО

 

На міжнародному автомобільному пункті пропуску “Гоптівка” в Харківській області дві громадянки Росії українського походження через утиски за етнічною ознакою попросили надати їм статус біженців в Україні. Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, це сталося 15 січня вранці.

За даними відомства, під час проходження прикордонного контролю до прикордонників Харківського загону звернулися про надання статусу біженців 47-річна громадянка Росії та її 20-річна донька (теж громадянка РФ), які прибули з сусідньої країни пішки з маленькою дитиною.

Жінки розповіли, що у зв’язку з українським походженням та українським громадянством онучки вони не могли працевлаштуватися в Росії та не отримували належної медичної допомоги.

“Змучившись від постійних утисків за етнічну приналежність, вони були змушені просити статусу біженців, адже побоювались за своє життя та життя дитини”, – інформує ДПСУ.

Після оформлення відповідних документів громадянок Росії направили до Державної міграційної служби в Харківській області.

Прикордонна служба поширило відео з розповіддю двох громадянок РФ українського походження, які кажуть, що в Росії боялися за своє життя:

Читайте також:
В Україні попросив притулку ще один російський блогер-опозиціонер

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.