Геращенко відповіла закордонним критикам щодо каналу “Дождь”

 

Ірина Геращенко
перший заступник голови Верховної Ради України, уповноважена президента з питань врегулювання на Донбасі, учасник гуманітарної підгрупи на переговорах у Мінську

(FB)

В Росії не працює ЖОДЕН український телеканал. ЖОДЕН. Чомусь це ніколи не хвилювало і не хвилює ані вельмишановну пані Дуню Міятович і ОБСЄ, ані жодну міжнародну журналістську організацію.

А чому так? Адже в РФ проживає велика українська діаспора, яка налічує мільйони людей, десятки тисяч українців там працюють, сотні – виїхали внаслідок розв’язаної РФ агресії на Донбасі.

Там у тюрмах сидять українці-політв’язні! Вони мають право на українську мову і українські телеканали, але їх немає в жодному кабелі. Так само блокуються українські телеканали на окупованому Донбасі і Криму. Де гучні заяви з цього приводу?

Більше того, порушення свободи слова на окупованих територіях не входить в різні моніторинги, в т. ч. Ради Європи і т.д., бо ж, мовляв, туди не пускають моніторингові місії, а отже, інформації не може бути в звітах.

А щодо присутності іноземних телеканалів в українському медіапросторі, то яку б країну не представляли ці телеканали – вони мають дотримуватися українського законодавства, якщо ретранслюються в Украіні.

Крим – це Україна.

Читайте також:
Нацрада заборонила канал “Дождь”, який вважає Крим російським, і “Телеклуб”

Від редакції. Таким чином Ірина Геращенко відреагувала на критичні заяви Дуні Міятович (представниця ОБСЄ зі свободи ЗМІ) та організації “Фрідом хауз” в бік України щодо “утисків свободи слова”, що проявилося в рішенні про заборону мовлення в кабельних мережах російського каналу “Дождь”, який підкреслює приналежність Криму РФ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна