Доба АТО: один поранений, два бойові зіткнення

 

За минулу добу, 13 січня, в зоні проведення антитерористичної операції на Сході жоден з українських військових не загинув, один зазнав поранення.
Як розповів на брифінгу речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, це сталося в районі Зайцевого (Донецький напрямок) через ворожі обстріли.

Раніше штаб АТО повідомив, що за добу зафіксовано 62 обстріли з боку бойовиків.

“На Маріупольському напрямку з мінометів російсько-окупаційні війська обстрілювали Широкине та Водяне. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – Гнутове, Талаківку, Павлопіль, Водяне, Березове, Новотроїцьке. По Гнутовому неодноразово стріляли снайпери. А по Широкиному та Мар’їнці – БМП”, – зазначено в повідомленні штабу.

Полковник Мотузяник уточнив, що загалом на цьому напрямку було 23 обстріли, з них три – з важких озброєнь.

На Донецькому напрямку, за словами речника, бойові дії ведуться по всій ліні розмежування, крім Донецького аеропорту. Загалом зафіксовано 22 обстріли, три з яких – з використанням важкої зброї, розповів МОтузяник.

За даними штабу, бойовики вели вогонь по Верхньоторецькому зі 122-міліметрової артилерії та 82-міліметрових мінометів. По Луганському, Північному, Зайцевому, Південному, Новгородському, Троїцькому, Кам’янці та Авдіївці – з гранатометів та стрілецької зброї. По Кам’янці вогонь вів снайпер.

На Луганському напрямку з артилерії калібром 152 та 122 мм НЗФ стріляли по Новозванівці та Троїцькому. По Новоолександрівці, Новозванівці, Валуйському та Старому Айдару – зі 120- та 82-міліметрових мінометів. Із гранатометів та стрілецької зброї окупанти обстрілювали позиції ЗСУ в районах Станиці Луганської, Новозванівки, Валуйського, а по Кримському вогонь вів снайпер.

Із 15 обстрілів Луганського напрямку, за словами речника МОУ, вісім – із важкої зброї.

Також Олександр Мотузяник підтвердив два бойові зіткнення минулої доби на Маріупольському напрямку.

За інформацією прес-центру штабу АТО, 13 січня о 21:07 в напрямку населеного пункту Трудівський (Волноваський район) бойовики обстріляли позиції українських підрозділів з великокаліберного кулемету та АГС, було зафіксовано вісім розривів. Під прикриттям вогню в бік українських військових висунулась ворожа диверсійно-розвідувальна група складом до семи осіб, але під натиском вогню наших воїнів бойовики вимушені були відійти.

Під час цього виходу диверсантів противник застосовував вогонь БМП.

Вже за кілька хвилин українські спостерігачі виявили черговий вихід ДРГ противника.

“Командування українських сил прийняло рішення щодо блокування диверсантів силами резервних груп, в ході чого сталося бойове зіткнення з групою незаконних збройних формувань. Внаслідок сутички один з бойовиків отримав важке поранення, яке виявилось не сумісним з життям. Решта ворожих диверсантів відійшли у невідомому напрямку. Тіло загиблого бойовика евакуйоване силами українських військових. При ньому виявлені документи, що підтверджують його причетність до незаконних збройних формувань”, – сказано в повідомленні.

Того ж дня після 21:00 ДРГ противника наступала в напрямку населеного пункту Петрівське.

“За три хвилини розвідувальна група ворога чисельністю п’ять осіб розпочала обстріл українських позицій. Після її наближення на дистанцію ефективного вогневого ураження по диверсантам противника було відкрито вогонь зі стрілецької зброї. Внаслідок прицільного вогню з боку українських підрозділів розвідувальна група противника відійшла в напрямку населеного пункту Петрівське. При цьому бойовики понесли втрати”, – інформує штаб АТО.

Полковник Мотузяник нагадав, що в районі Петрівського в жовтні відбулося розведення сил і зазвичай тут зберігалася тиша.

Читайте також:
Штаб АТО: Бойовики для провокації обстріляли підконтрольне собі Ірміно

Начальник Генштабу поскаржився Хугу на збільшення числа обстрілів з боку бойовиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна