ЄС: санкції проти Росії мають мінімальну віддачу на шкоду Євросоюзу

 

Запроваджені Європейським Союзом економічні секторальні санкції щодо Росії у відповідь на її агресію проти України мають мінімальний вплив на економку самого Співтовариства.
Про це, відповідаючи на запитання кореспондента “Укрінформу” в Брюсселі, заявила речниця Єврокомісії Майя Косьянчич.

“Щодо конкретного впливу, я можу сказати, що він є мінімальним на економіки країн-членів”, – сказала представниця Єврокомісії.

У керівній інституції повідомили, що Єврокомісія здійснює регулярну оцінку економічного впливу санкцій на тлі рецесії в Росії та інформує про це комітет постійних представників країн-членів при Раді ЄС.

“Оцінки є всеохопними та ґрунтуються на офіційних даних, отриманих від країн-членів. Відтак результати є об’єктивними”, – зазначила Косьянчич.

Як наголосили в ЄС, введені обмежувані заходи є сильним сигналом для керівництва РФ: дестабілізація України та будь-яких інших сусідніх європейських країн призведе до втрат російської економіки.

“Починаючи з кінця 2014 року, російська економіка перебуває в глибокій рецесії. У 2015 році ВВП країни скоротився на 3,7%, а в 2016-му ще на 1%”, – нагадали в ЄС.

Водночас, додали в Єврокомісії, зворотній ефект санкцій для економіки ЄС є обмежений та повністю керований.

 

Читайте також:
Офіційно: Рада ЄС продовжила санкції проти Росії ще на півроку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна