Троє морпіхів, які “зникли” 8 січня, загинули. Їхні тіла в бойовиків, – ЗМІ

 

Троє військових, які 8 січня не повернулися до місця постійного перебування біля лінії розмежування на Маріупольському напрямку, загинули й залишилися на території противника. Про це розповів ТСН Сергій, двоюрідний брат одного із загиблих бійців Сергія Сонька.

Військові, які зв’язувалися з родичами Сонька, повідомили, що тіла трьох морських піхотинців перебувають у бойовиків. Тривають переговори щодо їх обміну.

“Ще вчора міг бути обмін. Там до блокпосту під’їхала комісія з Києва, чекали їх, а потім сепари написали, що не віддадуть тіла. Сьогодні-завтра мають проводити переговори, щоб забрати тіла”, – повідомив Сергій.

Сергій Сонько мав 23 роки. Він був командиром третього відділення морської піхоти. Паралельно навчався на юридичному факультеті на заочному відділенні. У Сергія в Херсоні лишилася мати, у Миколаєві його не дочекалася дівчина, передає ТСН 12 січня.

Ще двоє загиблих, за даними джерел – 30-річний Сергій та 54-річний Микола.

Як повідомлялося раніше, бійці з частини морської піхоти виконували завдання біля лінії розмежування, після чого не повернулися до місця розташування підрозділу. Їх розшукували кілька днів. Речник АТО до 11 січня включно заявляв, що даних про їх місце перебування немає.

ОНОВЛЕНО. Відповідаючи на запитання журналістів на брифінгу 12 січня, речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник не зміг ані підтвердити, ані спростувати повідомлення ЗМІ про смерть трьох морпіхів на Маріупольському напрямку та перебування їх тіл у противника.
За словами полковника Мотузяника, про це не можна говорити, поки тіла не буде повернуто і не відбудеться їх експертиза.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна