Тіла трьох загиблих морпіхів у моргу Донецька, вони знищили п’ять “орків”, – блогер

 

Три тіла, які можуть належати загиблим 8 січня морським піхотинцям ВМС ЗС України, надійшли в морг Донецької обласної клінічної лікарні ім. Калініна вчора, 11 січня.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на блогера Олександра Чернова – переселенця, який до війни був лікарем у Єнакієвому і зберіг зв’язки в медзакладах Донеччини.

Із посиланням на свої джерела в окупованому Донецьку Чернов розповів, що шеврони на формі трьох загиблих зрізані, при них не було документів.

Разом із ними в морг надійшли п’ять тіл проросійських бойовиків.

“За словами тих, хто привіз трупи, – всі – і ЗСУшники, й “орки” – загинули в одному бою”, – пише Чернов.

Він зазначає, що всі тіла “2-5-добової давності… у ЗСУшників – множинні кульові [поранення], а в одного і множинні осколкові, одна рука сильно розірвана… У росіян – двоє тільки з осколковими, інші – кульові…”

“Сумно, але схильний вірити, що троє – дійсно наші хлопці. Героїчно загиблі в праведному бою!” – написав Чернов.

Нагадаємо, 8 січня прес-центр штабу АТО повідомив, що троє військовослужбовців ЗСУ не повернулися до місця постійного перебування підрозділу біля лінії розмежування. Згодом стало відомо, що йдеться про Маріупольський напрямок.
12 січня канал “1+1” повідомив, що троє морських піхотинців загинули, їхні тіла залишилися на території противника, ведуться переговори з бойовиками про те, щоб забрати трупи.
Повідомляється, що загиблі – 23-річний Сергій Сонько, 30-річний Сергій та 54-річний Микола.

Речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник до 11 січня включно заявляв, що даних про їх місце перебування немає.

12 січня речник Міноборони не зміг ані підтвердити, ані спростувати повідомлення ЗМІ про смерть трьох морпіхів та потрапляння їхніх тіл на територію противника.
За словами Мотузяника, про це не можна говорити, поки тіла не буде повернуто і не відбудеться їх експертиза.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна