Штати впровадили санкції проти посадовців Сирії за хімічні атаки на власний народ

 

Сполучені Штати запровадили нові санкції проти 18 високопосадовців уряду Сирії за використання промислового хлору в якості зброї проти власного народу.
Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів США, передає “Європравда”.

Санкції торкнулися представників збройних сил Сирії, керівників військової авіації, а також вчених, пов’язаних із сирійською програмою озброєнь масового знищення.

Санкції введені після розслідування Організації із заборони хімічної зброї, яке встановило, що сирійський режим Асада використовував промисловий хлор як зброю проти власного народу.
Встановлено, що сирійський уряд, зокрема військово-повітряні сили ЗС Сирії, відповідальні за три атаки з використанням хімічної зброї у квітні 2014-го та в березні 2015 року.

Зазначається, що у відповідь на це у правління з контролю іноземних активів (департамент Казначейства США) вперше водить санкції проти сирійських військових посадових осіб у зв’язку з використанням сирійським режимом хімічної зброї.

Раніше, у грудні 2016 року, Вашингтон запровадив санкції стосовно 18 осіб, серед яких є менеджери російського “Темпбанку”, та п’яти компаній за надання фінансової або технологічної підтримки сирійському уряду, який чинить насильство щодо власних громадян.

Читайте також:
США висилають 35 російських дипломатів і вводять санкції через кібератаки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна