Польська опозиція завершила акцію протесту в Сеймі

 

У Польщі опозиція вирішила завершити протест у Сеймі, що почався в грудні. Про це повідомив лідер опозицйної партії “Громадянська платформа” Гжегож Схетина, передає TVN24.

“На засіданні колегії ми прийняли рішення про подальші форми протесту, я повідомив про це фракцію. У зв’язку з тим, що нам вдалося відновити присутність ЗМІ в парламенті, ми завершуємо наш протест. Ми також подамо заяву з вимогою відставки спікера Марека Кухцінського”, – заявив Схетина.

Він підкреслив, що бюджет країни на 2017 рік був прийнятий у незаконний спосіб, і закликав президента Анджея Дуду не підписувати документ.

Напередодні Сенат Польщі без поправок схвалив законопроект про бюджет, ухвалений раніше Сеймом. Опозиція ставить під сумнів законність ухвалення  бюджету Сеймом, оскільки голосування – в умовах блокування президії – відбувалося в іншому приміщенні, куди не допустили опозиційних депутатів, а також у зв’язку з відсутністю кворуму.

Протести опозиції в Сеймі, а також на площі перед ним, тривали з 16 грудня. Вони почалися після оприлюднення планів щодо обмеження роботи представників ЗМІ в Сеймі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна