ФСБ в Криму затримувала українського активіста Виноградова і його дружину

 

Співробітники ФСБ Росії в окупованому Криму в четвер, 12 січня, затримували активіста Українського культурного центру Криму Андрія Виноградова та його дружину Наталю. Про це повідомляється на сторінці Кримської правозахисної групи в “Фейсбуці”.

За інформацією правозахисників, в будинку родини Виноградових у Сімферополі вранці 12 січня силовики провели обшук, в ході якого вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони.
Після обшуку подружжя відвезли в окупаційне управління ФСБ Росії по Республіці Крим та місту Севастополю, яке розташоване в Сімферополі на вул. Івана Франка, 13.

“О 14-й годині жінку відпустили додому, їй повернули мобільний телефон. Співробітники спецслужб взяли у кримчанки «розписку про нерозголошення інформації»”, – сказано в повідомленні.

Надвечір відпустили також і чоловіка. Про це в соцмережі сповістив засновник Українського культурного центру Леонід Кузьмін.

“Андрія Виноградова, відпустили! І вже вдома. Кримінальних справ немає”, – написав він.

Як відомо, Виноградови виховують двох маленьких дочок. Андрій працює консультантом в магазині і не є публічною персоною.

Український культурний центр в Криму було засновано 7 травня 2015 року. Завдання центру активісти декларують як простір українства в Криму, збереження української культури та мови, а також долучення до історії, традицій, творчості українського народу жителів Кримського півострова.

Читайте також:
В окупованому Криму затримали відставника Чорноморського флоту,
звинувачують у держзраді. ВІДЕО

ФСБ відпустила затриманого в Криму проукраїнського активіста Мовенка

У Криму ФСБ затримала українця з синьо-жовтим прапором на даху

Під час обшуку ФСБ знайшла в “диверсанта” Штиблікова
візитку Яроша й декоративну булаву. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна