Трамп визнав причетність Росії до кібератак на США і висловив надію на добрі відносини з Путіним

 

Обраний президент США Дональд Трамп уперше визнав причетність Росії до хакерських атак на американські сервери під час виборів президента Сполучених Штатів. Про це він заявив на прес-конференції у будівлі своєї компанії “Трамп Тауер” у Нью-Йорку сьогодні, 11 січня.

Також Трамп зауважив, що за кібератаки відповідальний президент Росії Володимир Путін.

“Він не мав би робити цього. І він більше не буде робити цього”, – цитує новообраного главу США Радіо Свобода.

При цьому Трамп, як і раніше, особливо наголосив на тому, що це втручання не вплинуло на результат виборів, тобто на його перемогу.

“Ви ж не думаєте, що Росія обрала президента США? Це просто неможливо!” – підкреслив Трамп.

Він також намагався применшити роль Росії в кібератаках на США, зауваживши, що такі атаки можуть здійснювати й інші країни (наприклад, Китай) та навіть окремі особи. А демократи, за словами Трампа, просто виявилися нездатними забезпечити належний рівень кібербезпеки.

“У нас є найкращі у світі фахівці з комп’ютерних технологій. Ми працюватимемо над тим, щоб забезпечити захист”, – запевнив Трамп.

Обраний від Республіканської партії президент також зауважив, що якщо він “подобається” Путіну, то це “цінний актив, а не боргове зобов’язання”.

Він висловив сподівання, що зможе налагодити добрі відносини США з Росією, які нині “є жахливими”. Але “є велика ймовірність, що й не зможу”.

Читайте також:
Путін: Росія не опуститься до “кухонної” дипломатії Обами, почекаємо Трампа

При цьому Трамп запевнив, що може зайняти не менш рішучу позицію щодо Росії, ніж його суперниця на виборах Гілларі Клінтон.

Відповідаючи на запитання про свої бізнес інтереси в Росії, майбутній президент США запевнив, що не має жодних бізнес-зв’язків з РФ.

“У мене немає справ з Росією, у мене немає боргів в Росії”, – цю фразу Трамп повторив чотири рази.

Прокоментував він і інформацію про ймовірну наявність у Росії компромату на нього. Зокрема, у поширених ЗМІ версіях ішлося про відео збочених розваг Трампа з повіями в готелі Ritz Carlon під час перебування в Москві.

Обраний президент США запевнив, що має добру охорону, а крім того, завжди особливо обережний щодо можливих прихованих камер у готелях. Особливо тоді, коли перебуває за кордоном.

“Коли я залишаю нашу країну, я надзвичайно обережний. Мене оточують охоронці, зі мною перебувають люди. Я завжди кажу їм, коли я залишаю країну, щоб вони були дуже обережними.
Я зараз не говорю про Росію. Але в цих кімнатах можуть бути камери у дуже різних місцях. Камери є такі маленькі, завдяки новітнім технологіям, що ви їх не побачите, та не будете знати, що вони є. Тому треба бути обережними, або в іншому випадку вас покажуть по телебаченню”, – зауважив Трамп.

Читайте також:
Розвідка США оприлюднила доповідь про втручання Росії на користь Трампа.
Той пообіцяв посилити кібербезпеку

Трамп не продаватиме свій бізнес, а на час президентства передасть у “сліпий траст”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна