Трамп не продаватиме свій бізнес, а на час президентства передасть у “сліпий траст”

 

Дональд Трамп, який з 20 січня набуде повноважень президента США, не планує продавати свій бізнес. Про це він заявив на прес-конференції сьогодні, 11 січня.

На запитання про долю його бізнесу після того, як він стане президентом, Трамп доручив відповісти своїй юристці Шері Діллон.

“Хоч би якою була ціна, вона стане підставою для спекуляцій щодо того, чи не є вона політичною”, – пояснила Діллон шефову позицію.

За її словами, Трамп підпише угоду про сліпий траст, згідно з якою майбутній президент буде повністю позбавлений важелів впливу на рішення, що ухвалюються щодо його бізнесу та активів.

Єдине, про що інформуватимуть президента-мільярдера – прибутки та витрати компанії в цілому, без деталізації щодо окремих бізнесів.

“Продаж усього бізнесу не зніме, а лише загострить конфлікт інтересів, оскільки бренд «Трамп» є ключовим активом організації. І якщо президент Трамп продасть свій бренд, він має отримувати роялті за його використання, але при цьому не матиме змоги контролювати, чи не використовують його некоректно”, – конкретизувала представниця мільярдера.

Вона також наголосила, що продаж бізнесу без продажу бренду різко обвалить вартість активів.

“А президент Трамп не налаштований руйнувати компанію, яку він побудував“, – зазначила Діллон, додавши, що “продаж усієї компанії навряд чи можливий у принципі”.

Продавати компанію своїм повнолітнім дітям Трамп також не збирається, оскільки “для цього потрібні масштабні запозичення” і “невідомо, які умови супроводжували б ці запозичення”.

Водночас Трамп визнав, що за його старші сини “наглядатимуть” за компанією.

Сам мільярдер похвалився, що вже відходить від бізнесу.

“Минулими вихідними знайомий з ОАЕ звернувся до мене з пропозицією про бізнес, девелоперський бізнес в Дубаї. Дуже вигідна пропозиція, на 2 мільярди доларів. І я відмовився. Я міг би вести бізнес і будучи президентом… Але я цього не робитиму”, – заявив майбітній глава Білого дому.

Читайте також:
Юристи Порошенка пояснили, що офшор якраз і потрібен для передачі активу в сліпий траст

“Ротшильди” отримали “Рошен” у сліпий траст ще в січні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна