На Донбасі є російські військові, але не в першому ешелоні, – генерал Кременецький

 

На самій лінії розмежування на Донбасі є російські військові, але немає штатних підрозділів збройних сил РФ – вони стоять на наступних лініях.
Як передає “Новинарня“, про це в інтерв’ю “Українській правді” розповів український представник Спільного центру з контролю і координації припинення вогню генерал-майор Борис Кременецький.

“Ми розуміємо, що вздовж лінії розмежування безпосередньо російських підрозділів немає. Є російські офіцери, російські військовослужбовці, але не штатні підрозділи. Штатний підрозділ знаходиться десь за декілька кілометрів“, – сказав генерал Кременецький.

“Наприклад, десь в другому ешелоні може бути підрозділ спецназу, або обслуга станції радіоелектронної боротьби. Ми часто спостерігаємо ці засоби”, – зазначив він.

За словами представника України в СЦКК, “останній випадок був, коли ми (ЗС України) завалили безпілотник “Орлан-10”.

“Розшифрували накопичувач, виявилось, що він злетів у російському Єйську, що на тій стороні Азовського моря. Далі він пролетів Маріуполь, був в районі Широкиного… Ми передали в ОБСЄ бортовий номер цього літака, демонстрували його уламки”, – розповів генерал-майор Кременецький.

Він також розповів, що бойовики ОРДЛО часто не допускають спостерігачів СММ ОБСЄ і ті населені пункти, де розташовуються кадрові російські військові та підрозділи ЗС РФ.

“Минулого року ми виявили цікаву закономірність. Ми взяли щоденні звіти ОБСЄ про те, куди їх не пускають. Ставили точку на карті: у це село не пустили, у це село не пустили. А потім взяли інформацію нашої розвідки про те, де знаходяться російські підрозділи – і наклали одну карту на іншу. Вони фактично співпадали”, – сказав Кременецький.

“Зараз ситуація трохи відрізняється, а тоді було майже 100% попадання”, – додав він.

Нагадаємо, раніше в Міноборони України заявляли, що на Донбасі присутні до 7,5 тис. російських військових.

Читайте також:
СБУ показала збитий під Авдіївкою безпілотник ЗС Росії

Полторак: На Донбасі 5 тисяч кадрових військових РФ, спокійно не буде

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна