Крім медсестри, в Донецьку можуть арештувати ще чотирьох “туристів” із Нацгвардії, – Семенченко

 

Після затримання медсестри Національної гвардії України бойовиками в Донецьку так само можуть потрапити в полон ще принаймні четверо співробітників тієї ж військової частини №3057, що дислокується в Маріуполі.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив народний депутат України Семен Семенченко (“Самопоміч”), колишній командир батальйону НГУ “Донбас”.

“Існує небезпека подібного “арешту” ще мінумум чотирьох співробітників тієї ж частини. Їхні прізвища керівництву частини, керівництву НГУ, Прикордонної служби, СБУ відомі. Однак досі жодних заходів щодо запобігання подібних інцидентів командуванням НГУ, СБУ, Прикордонної служби не вжито”, – написав Семенченко у “Фейсбуці”.

За словами нардепа, згадані особи регулярно їздять у Донецьк в приватних справах, як і медсестра, котра була затримана “поліцією ДНР” 8 січня 2017 року, і про ці факти було повідомлено керівництво.

“Частина 3057 НГУ – частина, до якої, крім “Донбасу” й “Азова”, входять кадрові військовослужбовці НГУ (колишні внутрішні війська). Протягом 2016 роки від вояків даної частини на моє ім’я, а також на ім’я народного депутата Єгора Соболєва надходили звернення, в яких вказувалися факти постійного відвідування військовослужбовцями і співробітниками Національної гвардії України тимчасово окупованої території (Донецька). Для прикладу були вказані 5 прізвищ, одне з яких – співробітника Нацгвардії, про “затримання” якої повідомлено в заяві прес-служби НГУ”, – зазначив Семенченко.

“У серпні-вересні 2016 року мною було відправлено депутатські запити керівництву військової частини 3057 полковникові Крячку і командувачу НГУ генералу Аллерову з проханням звернути увагу на ці імена й провести перевірку з метою встановлення повного списку “туристів”, – розповів він. Семенченко додав, що депутат Соболєв у серпні-вересні відправляв аналогічні запити на адресу голови Антитерористичного центру Малікова та голови Державної прикордонної служби Назаренко.

“У відповідь були отримані жорсткі “відписки” з посиланням на неможливість розголошування персональних даних, відсутність дати народження, відсутність повноважень, бажання, можливості”, – розповів Семен Семенченко, додавши скани документів.

“Як перший заступник голови Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони хочу ще раз звернути увагу вищевказаних посадових осіб на необхідність виконання своїх посадових обов’язків і реагування на заяви військовослужбовців і народних депутатів України”, – заявив він

“Відвідування окупованих територій співробітниками Національної гвардії України, які мають доступ в тому числі до службової інформації, можуть бути завербовані російськими спецслужбами або захоплені для подальшого обміну на російських найманців і диверсантів – загроза національній безпеці України. Вимагаю негайно припинити подібну практику і розірвати контракти з подібними військовослужбовцями та співробітниками, а також провести розслідування і покарати винних у злочинній бездіяльності відповідних посадових осіб”, – наголосив Семенченко.

За його словами, дане питання буде розглянуте на найближчому засіданні Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.

“У разі відсутності належної реакції буду змушений надати список співробітників Національної гвардії України, які постійно відвідують окуповані території, для оприлюднення в засобах масової інформації”, – додав депутат.

Читайте також:
Бойовики схопили медсестру з Нацгвардії, яка приїхала в Донецьк до сина

“ДНРівці” передали Рубану двох жінок-заручниць, Сворак і Преснякову. ХТО ЦЕ ТАКІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна