Генерал з СЦКК пояснив, чому противник атакує Широкине і Світлодарськ та не йде з-під Станиці

 

Постійні обстріли села Широкине бойовики використовують як тиск, щоб показати, що  Маріуполь знаходиться під загрозою.
Про це в інтерв’ю “Українській правді” сказав український представник Спільного центру з контролю і координації припинення вогню генерал-майор Борис Кременецький.

“Є таке поняття, як “турбуючий вогонь”. Нам весь час показують, що Маріуполь під загрозою – це такий соціально-політичний тиск, бо ми ж знаємо, у Маріуполі металургійні заводи, знаємо, кому вони належать, ми знаємо, що люди зав’язані на роботу на цих підприємствах”, – зазначив генерал.

Активізацію бойових дій на Світлодарській дузі в грудні Кременецький пов’язує з наявністю на цій ділянці стратегічних об’єктів під контролем сил АТО.

“По-перше, там Світлодарська ТЕС, вона є стратегічним об’єктом. Подивіться, в Щасті електростанція, в Світлодарську – ТЕС. Вони під нашим контролем, але дають струм на окуповані території. Це стратегічні об’єкти”, – пояснив Кременецький.

“І якщо подивитися з точки зору тактики, то виходить, ми стоїмо перед водосховищами. Не можна, щоб нас скинули у воду, бо потім дуже важко буде її форсувати”, – додав він.

З іншого боку, за словами Кременецького, бойовики “ЛНР” займають стратегічно вигіднішу позицію біля Станиці Луганської, і тому зривають домовлене в Мінську розведення сил і засобів у цьому районі.

“Якщо ми подивимося географію цього місця, то позиції ОРЛО знаходяться на горі князя Ігоря – це висота, з якої все можна контролювати. Тому в разі розведення їм доведеться залишити ці позиції і піти за гору.
Вони втрачають тактичну перевагу на цій місцевості. Тому, на мій погляд, весь час і зривається це розведення”, – розповів глава СЦКК.

Читайте також:
В СЦКК пояснили, чому біля Станиці не буде розведення військ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна