“Шедеври” сепаратистської пропаганди: відзначення “1000 днів всупереч” і зайці-розвідники “ДНР” проти вовка ЗСУ

 

На відміну від загальноукраїнського інформаційного простору, сепаратисти так званої “ЛНР” відзначають 8 січня “1000 днів АТО”.
Як передає “Новинарня“, цій даті присвячено принаймні дві публікації на інтернет-ресурсі сепаратистів Луганщини ЛІЦ.

Видання нагадує, що підписаний в.о. президента України Олександром Турчиновим текст указу №405/2014 про початок антитерористичної операції на Сході країни був опублікований 14 квітня 2014 року, й відтоді минає рівно тисяча днів.

“Сьогодні відзначається скорботна дата – тисяча днів сліз, страждань і болю мирного населення Донбасу. Тисяча днів обстрілів Україною тоді ще свого народу – тільки за те, що населення Півдня та Сходу не прийняло “ідеали Майдану”, не зрадило свою історію і своїх предків, не захотіло жити за “європейськими цінностями”. Тисячу днів громадяни “Луганської народної республіки” зі зброєю в руках відстоюють своє право на свободу і право говорити рідною мовою”, – цитує ЛІЦ одного з ватажків терористичного угруповання “ЛНР” Віталія Морозова.
Його називають “голова комітету Народної ради ЛНР з питань державної безпеки і оборони, роботи правоохоронних органів та судової системи, законності, захисту прав і свобод людини і громадянина”.

Обвинувачуючи “кривавий український режим, Віталій Морозов зазначає, нібито “указ [Турчинова] мав на увазі повний розрив всіх соціально-економічних зв’язків з бунтівними регіонами Донбасу…”

За його словами, “за тисячу днів АТО в Україні так ніхто і не зрозумів, що єдиним рішенням конфлікту можуть бути тільки мирні переговори і повне припинення вогню, а вирішуючи конфлікт з позиції сили, Україна тільки віддаляє від себе Донбас”.

Інтерент-рупор бойовиків також інформує, що в містах Слов’яносербськ і Зимогір’я, які розташовані неподалік від лінії розмежування й контролюються “ЛНР”, 8 січня відбулася пропагандистська акція “1000 днів всупереч”.

Зазначається, що акція була ініційована проектом “Не забудемо, не пробачимо!” громадського руху “Мир Луганщині” (“партія” ватажка “ЛНР” Ігоря Плотницького).
Сепаратисти роздали мешканцям району понад 300 брошур, стрічок та стікерів антиукраїнського змісту.

Водночас офіційний інтернет-ресурс “ДНР” – ДАН – у стрічці новин не згадує про “1000 днів АТО”.

Натомість бойовики Донецька поширили інший матеріал пропагандистського штибу – “Зайці-розвідники Донецької народної республіки зірвали різдвяну диверсію Сірого Вовка”.

Зазначається, що так зване “міністерство оборони ДНР” представило “короткометражний казковий фільм, присвячений святу Різдва Христового”.

“За сюжетом казки «Врятоване Різдво», командування Збройних сил України організувало диверсійну вилазку, спрямовану на зрив святкування Нового року і Різдва, і доручило Сірому Вовкові викрасти подарунки, призначені для дітей Донбасу, що бореться. Диверсантові вдалося захопити подарунки, проте плани карателів були зірвані спеціальним підрозділом зайців-розвідників Республіки при безпосередній участі самого Діда Мороза”, – пишуть пропагандисти ДАН.

У відео, розміщеному на YouTube-каналі “Пресс-служба УНМ ДНР”, бачимо, як чоловік у сірій уніформі з автоматом Калашникова, прикрашений новорічною гірляндою, біжить по пустирю на тлі терикона. Він несе мішок із дитячими іграшками та пробігає повз табличку з україномовним написом “Увага! Державний кордон України, прохід заборонено” (хоча насправді такі вказівники в Донецькій області можуть бути розміщені лише на кордоні України й Росії).

Чоловіка переслідують двоє озброєних військових у білому камуфляжі із заячими вухами на головах, а також людина в балаклаві з накладною білою бородою й червоному костюмі Санта Клауса з РПГ-7. “Зайці” стріляють вслід “сірому” з автоматів.

Коли втікач ховається в люк каналізації, “Дід Мороз” виконує постріл із гранатомета, один із “зайців” кидає гранату. “Зайці” дістають із люка неушкоджений мішок із подарунками, тоді як – це показує камера – від “Вовка” залишилися розірвані деталі одягу.
“Дід Мороз” і “зайці” вантажаться на машину й роздають “врятовані” подарунки дітям на вулиці міста.

Коментатори на сторінці цього відео залишають здебільшого різко негативні відгуки:

  • Alex Nikitenko
    Господи, кто убогим камеру дал… и боярышник…
  • иван иванов
    что курят эти идиоты из дэнэрэ?
  • Balakashka
    мда-а, эта дурь лечится только калённой кочергой… хороший был регион, но так тому и быть – калёной кочергой
  • Dmytro Gavryushenko
    Сначала подумал о том, что у них мозги украли. А теперь засомневался – а бьіли ли мозги вообще?
  • Roman Naumof
    ДНО ПРОБИТО!!!!! Я думал на них нагаваривают, что они дебилы)))) Не не наговаривают, ДЕБИЛЫ!!!!!! Пионэры, Захеровцы, и ВОТ, ШЕДЕВР!!!!!!! БРАВО!!!!! Сейчас распространю этот шедевр
  • Krysinda28
    Конченые новоотбросные ублюдки в очередной раз пробили дно. Лицемерные террористические отбросы – вы все равно будете уничтожены и земля от вас – очищена. Потому что Донбасс – это Украина.
    p.s. и да, если вам так нравятся ролевые игры – так уж и быть: мы вас закопаем

Читайте також:
Сторона ОРЛО вперше заплатила за водопостачання з української території

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна