Канадського фермера Тараса Казну, який кликав бізонів українською, поховали 6 січня, – посол України

 

Канадського фермера Тараса Казну (Казнистого), який скликав бізонів українською мовою, поховали 6 січня. Про це повідомив у “Фейсбуці” посол України в Канаді Андрій Шевченко.

“Кажуть, у різдвяні дні душі нещодавно померлих вечеряють з рідними. Тарас Казна жив самотньо, і мені важко уявити, до якого дому полетіла його душа на Святвечір. Але у мене його обличчя стоїть перед очима всі ці дні – може, його душа стукала у вікна і шукала, хто далі опікуватиметься його бізонами“, – написав Шевченко.

“Тарас був феєричним: бізони, і медовуха, і коти, і його безкінечні, епічні історії – про втечу з радянського військового корабля, про хуліганські походеньки у Канаді, про містичну війну ФСБ проти нього і, звичайно, про бізонів. Для нього це не худоба – щось набагато більше.
Тарас ще малим побачив фільм, у якому люди нищили цих мільйонолітніх бородатих красенів, і він так турбувався про них, наче хотів спокутувати ту стару кривду і уберегти від несправедливості своїх бугаїв, і телят, і теличок…” – розповів очільник української дипмісії в Канаді.

“Тепер «Деее мої бізооооони?» буде котитися небесами…” – додав посол.

Шевченко також поділився спогадами про те, як разом із дружиною, Ганною Гомонай, гостював у Тараса Казни:

“Ми з Анею були у нього в жовтні. Розшукали завдяки Олесі Луців-Андрійович з української громади Альберти. Він збирався цього року добудувати будинок і все запрошував повернутися, щоб посидіти «по-людськи», довше”…

Як повідомляла “Новинарня“, Тарас Казна помер наприкінці грудня 2016 року.

Детальніше про “бізонячого тата” читайте і дивіться в матеріалі:
У Канаді помер Тарас Казна – фермер, який скликав бізонів українською мовою. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна